Tämä kauluri on helppo tapa opetella briossi- eli patenttineule suljettuna neuleena.

Tarvitset 2 eriväristä lankaa (esim. 7-veljestä) ja 3,5mm pyöröpuikon (väh 80cm). Omasta kauluristani tein aika matalan, jotta sitä voi käyttää hupullisen fleecetakin kanssa.

Briossineule suljettuna neuleena:

Krs 0₁) Neulo kuviovärillä *1o, ota langankierto puikolle ja nosta 1s nurin neulomatta (=1s)* toista *-* koko kerroksen ajan.

Krs 0₂Vaihda pohjaväriin ja neulo seuraavasti *ota langankierto puikolle ja nosta 1s nurin neulomatta (=1s), neulo edellisen kerroksen silmukka ja langankierto nurin yhteen*. Toista *-* koko kerroksen ajan.

Krs 1₁ ja muut ”oikeat” kerrokset) Neulo kuviovärillä *edellisen kerroksen silmukka ja langankierto oikein yhteen, ota langankierto puikolle ja nosta 1s nurin neulomatta*. Toista *-* koko kerroksen ajan.

Krs 1₂ ja muut ”nurjat” kerrokset) kuten krs 0₂

Merkkien selitykset kaavion yhteydessä.

 

Aloita luomalla vähintään 80 silmukkaa kuviovärillä. Silmukoiden määrä vaikuttaa kaulurin ympärysmittaan. Jos haluat löysemmän kaulurin, luo silmukoita esim. 90. Kunhan silmukkamäärä on parillinen luku.

Neulo suljettuna neuleena 1 krs oikein. Aloita sitten briossineule kaavion alemmalta 0-kerrokselta: Neulo *1 s oikein, ota lk puikolle ja nosta seuraava s nurin neulomatta*. Jatka *-* kerroksen loppuun. Vaihda pohjaväriseen lankaan ja neulo ylempi 0-kerros: *ota lk puikolle ja nosta seuraava s nurin neulomatta, neulo edellisen kerroksen lk ja s nurin yhteen*. Toista *-* kerroksen loppuun.

Alempi 1 krs: *Neulo alemman kerroksen lk ja nostettu s oikein yhteen, ota lk puikolle ja nosta seuraava s nurin neulomatta*. Toista *-* kerroksen loppuun.

Ylempi 1 krs: *ota lk puikolle ja nosta seuraava s nurin neulomatta, neulo edellisen kerroksen lk ja s nurin yhteen*. Toista *-* kerroksen loppuun.

Toista näitä kahta kerrosta (alempi ja ylempi 1 krs), kunnes kauluri on halutun mittainen. Neulo loppuun 1 kerros sileää oikeaa pohjavärillä ja päättele silmukat löyhästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsitöitä, bujoilua ja askartelun iloa. Värikästä elämää maatilalla. Niistä on tämä blogi tehty. 

Hae blogista