Vaikka nämä, ihan satunnaisena otoksena tuhansien ihan yhtäläillä ärsyttävien joukosta poimittuna...

Yökkäri  tarkoittaen sanaa yöpaita tai kenties yöpuku tmv. yövaatetus. Okei, jotenkin vielä sulatan yöppäri- vääntämyksen, mutta että yökkäri? Siis sehän tuo suoraan mieleen jonkun oksentelevaisen hiipparikaiffarin, jolla on tapana rikastuttaa ilmapiiriä päästämällä yökät aina silloin tällöin, vaati tilanne moista rikastamista tai ei.

Kaa eli siis niin kuin jonkun kanssa. Ihan valtavan hirveä ärsymys valtaa mieleni, kun vaan joku minulle kaa`ttelee! Menen ton kaa, tuu mun kaa, onko toi ton kaa, voi argh ja sen kaikki arghiset vivahteet samalla! Mielestäni ainoa joka saa sanoa kaa on kana. Kaikki muut suhauttakoot ännän ja ässän sinne myös, kiitos!

Vasepookki tiedättehän, facebook, face, naamakirja, naamis. Mutta ei vasepookki. Ja minä olen sentään maalta!

Sidukka niin kuin siideri. Ei, ei, ei, ei, ei. Ei myöskään sihijuoma tai skumppa, tarkoittamassa tuota samaa siiderijuomaa.

Tutta tarkoittamassa tuttia, lapsen tuttia! Siis mitäh? Ei se yhden kirjaimen muuttaminen toiseksi tee siitä yhtään sen enempää ihmeellisempää, että sanokaa hitsi vie vaan se tutti, tai älkää sanoko mitään. Tai sanokaa turpalukko, kuten eräs vanhan kansan kätilö tullessaan esikoisestani kotikäynnille vuonna 1993. Vois olla aika säväyttävää vielä tämänkin päivän neuvolantätien suusta. Eheh.

Lapsivapaa  tarkoittamassa jotakin hetkeä pidempää aikaa ilman omaa jälkikasvuaan, ikään kuin niiden kanssa oleminen olisi joku rupeama, jonka jälkeen alkaa se "vapaa" kun niistä riivakkeista pääsee eroon. Juu ei. Vaikka tunne lie silloin kyllä molemminpuolinen, että sen puoleen vapaat lie ansaittu.

Poika/tyttöystävä puhuttaessa aikuisesta ihmisestä jonka kanssa seurustelee. Tulee aina mieleen joku joka on ihan oikeasti vielä tyttöiässä tai poikaiässä, eikä siis joku neljävitonen Irja tai Reijo.

Jantteri tarkoittaen jotakuta miespuolista henkilöä, joka nyt täytyy mainita sitten jollakin muulla sanalla kuin sillä "miespuolisella henkilöllä", tai vaikka omalla nimellään. En ollut ikinä ennen (onneksi) koko sanaa kuullutkaan, ennen kuin Claudia Eve sojautti sen suustaan vuosien takaisessa Iholla - ohjelmassa, puhuessaan vielä lapsensa koulun rehtorista. "Semmonen jantteri". Sen aikaansaama tunnetila on kuin joku kuorisi ihoa irti käsivarsistani pitkin rivakoin vedoin. En luultavasti toivu siitä kokonaan ikinä, mutta minä taistelen, siskot, minä taistelen.

Toimari, prokkis, neukkari, paltsu  ja ihan mitkä vaan muutkin työelämään liittyvät väännössanat, joita käytetään silti virallisissa merkityksissä, tilanteissa tai jopa (työpaikka)ilmoituksissa! Ei! Ei! Ei! Me ei pidetä paltsua, vaikka sulla olis kuinka hyvä diili mulle face-to-face! *juoksee kirkuen kirkolle ja takaisin*

Tässä (valitettavasti) tietenkin vain murto-osa kaikesta, mutta jos nyt alkajaisiksi tarjoilisin näin varoen, ettette vallan huku ärsyynne tekään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (17)

Lara
Liittynyt29.8.2016

Hahhah, ihana, se taitaa olla joku murrekysymyskin osaltaan! Just luin sitäpaitsi jostain, että toi "eniten ärsyttää" on yksi joka ärsyttää ihmisiä, joten pitihän se laittaa otsikkoon! Hih!

Lara /Puhekuplia-blogi

Vierailija

Eniten ärsyttää vasepuukissa sana kera, vieläpä sen käyttö sanajärjestyksessä. "Olin puolukassa kera Pirkon." "Lähdetään lomalle kera ukko-kullan".

Evita

Mua ärsyttää kun sanotaan lihosin. Eli vaikka "mä lihosin raskausaikana x kiloa". Hyi mitä suomen kielen raiskausta! Lihoin on oikea muoto, miksi ihmeessä sinne pitää se s tunkea?

ellunkana

Minä myös joskus samasta asiasta ärsyyntyneenä oikein tarkistin asian. Sekä lihota että lihoa on ihan virallisen suomen kielen verbejä. Ja siten myös muodot lihosin ja lihoin. Joo, en olis itsekään uskonut.

Vierailija

Kera ärsyttää täälläkin, samoin kuten ketä, edukas, parhautta ja nuorekas.

Lara
Liittynyt29.8.2016

Totta! Uuh, onneksi en ole hetkeen tuota kuullutkaan :D

Lara /Puhekuplia-blogi

Amy

Maha-asukki?, rakkauspakkaus?, mielenkiintoinen tapaus?, tota?. Tässä muutama jotka heti tuli mieleen!

Lara
Liittynyt29.8.2016

Mun alkaa ihoa kirveleen kun luen näitä :D Argh! Mutta kukaan ei ome vielä maininnut sanaa "paituli" ?! Se oli joskus kai the ärsyttävin sana :D

Lara /Puhekuplia-blogi

Lara
Liittynyt29.8.2016

Mun täytyy myöntää, että sanon "kuullostaa" ja kirjoitankin aina melkein :D Tiedän kyllä ettei pitäisi, mutta....

Lara /Puhekuplia-blogi

Lara
Liittynyt29.8.2016

Kiitos vaan itsellenne, ihanan kamalia sanoja suorastaan tulvii lisää joka tuutista! ;)

Lara /Puhekuplia-blogi

Seuraa 

Blogi elämästä suurperheessä, jossa on aika paljon kaikkea! Lapsia, mielipiteitä, ruokaa ja tekemistä nyt ainakin. Suurpiirteistä suunnittelua ja hetkessä olemista, maailmantuskan parannusta ja osallistumista, lähes kaikkeen. Yhteys: kupla8 @ gmail. com 

 

Blogiarkisto

2016

Instagram