Pride. Sateenkaaret. Tasa-arvo. Seksuaalisuus. Ihmisyys. Synti. Suvaitsevaisuus. Halveksunta. Rakkaus. Välinpitämättömyys. Osallistuminen. Yhdenvertaisuus.

Tämä kaikki on enemmän tai sitäkin enemmän vastassa mediassa, ainakin täällä meillä, kun on tuo Helsinki Pride -viikko. Jokaisella meistä taitaa olla jonkinmoinen mielipide tuosta aiheesta, toiset tuovat sitä omaansa vähän enemmän esille kuin toiset, mutta oikeastaan sillä ei ole edes väliä. Meidän mielipiteillämme. Pride on ja Pride toivon mukaan pysyy. Mitä useammin, sen "tavallisemmaksi" koko aihe muuttuu ja menettää kohautusarvonsa puoleen taikka toiseen ja vahvistaa vain kaiken yhdenvertaisuuden olemassaoloa. Ainakin toivon näin, ideaalissa maailmassa ja niin edelleen...

Itse mietin, että kuinka lapset, nämä meidän kasvavat pienet kaiken ympäriltään imevät pikku pesusienemme, tämän kaiken käsittelevät. Kuinka paljon lapset miettivät tätä kaikkea? Entä kuinka paljon he kysyvät siitä? Tai ovat kysymättä? Mitä he miettivät vihasta tai tuomitsevuudesta? Entä tästä vähän suomalaisille tottumattomasta vapaamielisemmästä tavasta puhua näistä asioista? Kuinka paljon tätä kaikkea pieneen ihmiseen mahtuu? 

Minulla ei ole vastauksia noihin kysymyksiin. Meillä ei lapset ole asiasta kyselleet, emmekä kyllä ole täällä maaseudun rauhassa törmänneet edes mihinkään aiheeseen liittyvään sateenkaari-rekvisiittaankaan. Ajattelen, että vastaan jos joku ottaa asian esille, muuten annan olla hössöttämättä - jotenkin tavoitteeni on ihan laajemminkin, kuten jo tuossa sanoinkin, että asiasta tulisi niin jokapäiväinen, ettei se olisi kenellekään uhkaava tai toisaalta mitenkään sillä tavalla tarpeenkaan, että elämän oikeudenmukaisuus olisi yhden päivän varassa, tai olemassa ainoastaan silloin. Uskon ja toivon, että lapseni kysyvät jos heitä mietityttää jokin. Toisaalta ajattelen vähän niinkin, että ehkä lapsia ei edes niin paljoa mietitytä, lapset kun osaavat ottaa asiat aika mutkattomasti, kun saavat itse asioita silmitellä. Meillä aikuisilla taitaa olla paljon opittavaa lapsiltamme vähän kaikessakin suhtautumisessa ympäröivään maailmaan. Koitetaan nyt etsiä se sisäinen avoin lapsemme , höystettynä järkevällä aikuisuudella, niin ehkä maailmakin olisi vähän parempi paikka meille kaikille elää.

Mutta olit sitten asiasta mitä mieltä tahansa, www.helsinkipride.fi - sivulta löytyy sellaista vouhkaamatonta informaatiota asian tiimoilta ja mm. ihan käypä sanasto, jonka avulla pääsee jo alkua pidemmälle näistä asioista puhuttaessa. 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla