Meinaa jäädä hyvä blogi (kukas sen kissan hännän jne.) vallan hunningolle, kun jotenkin olen alkanut aristelemaan tätä kirjoittamista. Tänne. Ja omia tekstejäni lukeneena olisi varmaan pitänyt arastella muuallekin kirjoittamista, sen verran reippahasti on twiiteissäni ollut kirjoitusvirheitä, että täytyy välillä oikein miettiä mitä ihmettä olen yrittänyt sanoa! Niin siis, kuten mainittiin, olen nyt ollut kärpämpänä tuolla sosiaalisessa mediassa, koska siellä tapahtuu vähän kaikki muu(kin) juuri nyt. Seuraan jonkin verran ulkomaalaisten (varsinkin ämerikkäläisten) kommentointia Trump versus Clinton - kamppailussa, sitten on nämä työllisyyskeskustelut Suomen politiikassa ja kaikkea muutakin maan ja taivaan väliltä. Kuntavaalit tuloo ja sitä mukaa ihmiset (lue: ehdokkaat) alkaa kirjoittelemaan entistä enemmän mielipiteitään ilmoille ja yritän sitten jotenkin kommentoida aina minäkin. Arastelen toisaalta vaaliasioiden kirjoittelua tänne, koska hei kuka niitä jaksaa lukea hah, ja toisaalta en ole ollut kovin hyvällä tuulella juuri viime aikoina, joten positiivisuus on ollut sieltäniin muutenkin. Seuraako kukaan muu kansainvälisiä juttuja / konflikteja yms. somen puolella? The New York Times, CNN  ja BBC (News) on aika hyviä omasta mielestäni, kotimaisten uutismedioiden lisäksi (ei ollut mikään mainos sitten tämä, vaan kuhan vinkkasin *heeh*)

Mainostamisesta tulikin sitten mieleeni toinen asia, johon törmäsin tässä samassa sosiaalisessa maailmassa. Heti alkuun sanottakoon, että en kirjoita tähän asianomaisen nimeä siksi, että en koe "vian" olleen "yksinomaan" hänessä jos nyt voidaan edes viasta puhua (enkä kirjoita tätä siksi muutenkaan, että repostelisin täällä jonkun asioilla, vaan tässä on ihan muut asiat takana), minä myönnän oman ummikkouteni ja kokemattomuuteni koko mainosmaailman alalla, mutta annan kyllä kimpullisen risuja kaikille niille , jotka asiasta ovat tällaisen tehneet. Eli. Blogissa oli (ja on ennenkin ollut, pidän kyseisen bloggaajan tavasta mainostaa, koska hänen teksteissään on aina muutakin ja hän vielä näyttää käyttävän muutenkin tosissaan kyseisen yrityksen tuotteita, joten tämä on minusta aivan cool tapa mainostaa, jos mainostaa täytyy, se sanottakoon nyt heti alkuun) mainos alennusprosentista tiettyyn kauppaan, tarjouskoodeineen ja linkkeineen. Koska olin aiemmin katsonut kyseisestä kaupasta tiettyä aika kallista tuotetta, mutta nuukana ihmisenä en sitä tietenkään ollut hankkinut, katsoin tilaisuuteni tulleen. Melkein puolet alennusta! Kyllä nyt kannattaa, jos koskaan, kyseessä oli vielä siis lapselle tuleva takki, ei siis mikään sisustuspönttö hyllynreunalle pölyttymään. Ja eikun tilaamaan. Koodit ylös, takki näytölle ja koska olen mielestäni tarkka kaikenlaisten ilmaisten lounaiden tarjoajien suhteen, luin tarkasti tuotteen kohdalta kaikki ylimääräiset tekstit missä lukisi kenties jos tämä (vaikka sitä ei koodin yhteydessä mainittukaan blogissa) olisi jotenkin tarjouksen ulkopuolella. Ei lukenut joten kliketi klik ja takki tilaukseen. Vaan kas, mitään alennusta ei tullut loppusummaan vaikka kuinka klikkailin. "Auttavat puhelimet" tietysti kaikki sulki siihen aikaan sunnuntai-illasta, joten jäinpä odottamaan aamua sen tilaukseni kanssa. Varmuuden vuoksi laitoin tilauksen kuitenkin menemään, koska moni koko oli jo loppuunmyyty ja koin olevani paineen alla siinä tietokoneeni edessä! *heh* Aamusella sitten alkoi selvittely ja en kyllä edes viitsi sanoa mitään siitä "soita tähän numeroon" - pompottelusta , joka "henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa" oli edessä, mutta olin päättäväinen ja sain lopulta "jos haluat palvelua suomeksi niin paina yksi"- kielisen ihmisen langoille, joka huonolla suomellaan selitti, että kun klikkaa kyseisen takin kuvaa, niin sen vasemmassa alalaidassa on pieni pyrpylä, jonka päälle pitää osua kursorilla, jotta näkee ettei mikään alennus koske sitä. Asiaa ei siis ilmaista missään muualla kirjoitettuna ja minun tietokoneeni näytöllä kyseinen alareunan kohta ei näy ruudulla samaan aikaan, kun näkyvissä on kokotiedot yms. Ja kyseinen pyrpylä ei myöskään ole ruudussa lainkaan , kun klikkaan "lue lisää" saadakseni tietää kaikki yksityiskohdat tilauksestani liittyen tähän tuotteeseen.

Selkeästi siis:

-bloggaajan mainos oli väärin/harhaanjohtavasti muotoiltu, siitä puuttui olennaisia osia, tai edes maininta että niitä on (mutta ehkä se on bloggaajille sallittua, en tiedä, itse en moista voisi ikinä tehdä koska moraali)

-oma mokani, että en ymmärtänyt että joku voi noin hölmösti meitä lukijoita huijata klikkailemaan (ei tule toistumaan, minnuu ei ennee huijata!)

-yrityksen konsti tehdä informoitava ja hinnan kannnalta olennainen asia mahdollisimman näkymättömäksi ja hankalaksi löytää on varmaan jonkun mielestä taitavaa markkinointia, mutta tässä tapauksessa yksi asiakas sai niin tarpeekseen, että siirtyy muiden firmojen käyttäjäksi -> oliko se sittenkään sen arvoista yrityksen kannalta? (voipi olla että joku on siellä tehnyt laskelmia, että lankaan menijät paikkaavat sen että joku tosikkonaama lähtee *muahh*)

Tämän takin vasemmassa alakulmassa on pyrpylä, jota klikkaamalla näkee ettei tämä kuulu alennettaviin tuotteisiin. Paitsi että ei näy, kuten varmaan huomaatte, mutta kyllähän asiakkaan nyt pitää osata etsiä...

Mutta sen pituinen se tarina, ymmärtänette että tämä ei ollut haukkumakirje eikä mollauskampanjan aloitus - tämä oli kokemus, josta otin opikseni. Ja mitä takkiin tulee, sain siihen toisen alennuksen, joka tosin oli paljo pienempi kuin alkuperäinen, tietenkin ja sillä en olisi lähtenyt sitä kyllä erikseen muuten tilaamaan. Mutta nyt tässä oli jo kyse siitä, että puhuin varmaan kymmenen eri automaatin kanssa yhä uudelleen ja uudelleen, painelin turhaa asiakasnumeroita "koska ei ne meillä täällä näy vaikka automaatti niin sanookin" ja muutenkin olin jo tehnyt asiasta itselleni must have-asian. Pointsit mulle, että säilytin rauhallisuuteni!

Eipä tässä sitten kai muuta, ulkona on sumua, mutta aurinko paistaa silti kaikin voiminsa sieltä takaa, joten hieno päivä tulossa. Pienenä huumorinkukkana tähän voisin kertoa pari asiaa, jotka on vain elämää näin aika monen pojan äitinä. Lauantaina olin nimittäin , mielestäni kerrankin hyvissä ajoin ennen kuin todellinen tarve on edes kohdannut meitä, Tampereella asti ostamassa lapsille (siis pojille, muut meillä hoitaa sen puolen itse) vaatteita, vähän housua ja semmoista, tiedättehän, että olisi kaapissa kerrankin jopa kahdet siistit ja ehjät housut valittavana kouluun, kerhoon ja muihin sivistyneempiin menoihin. Koska (ainakin meillä) se elämä menee aina lopulta siihen, että huomaat vertailevasi housunpolvien reikien kokoa ja ne pienimmät reiät kelpaa ihan hyvin kun eihän niitä nyt edes välttämättä huomaa... No tulin sitten housujen kera kotiin ja ihan hyvään aikaan tulinkin! Tarve oli niin kuin asap jo siinä vaiheessa *virn*. Ja mitä tuohon takkiepisodiin tulee, niin olin tietenkin laskeskellut päässäni kuka sen uuden takin tarvitsee eniten ja pisimmän korren vei se jolla kädet näkyi hihoista puolen käsivartta paljaanaan. Tottakai sitten tänä aamuna ihan käypän takin omaava eri poikanen ei löytänyt enää sitä omaa (ja käypää) takkiaan. Kertakaikkiaan, meitä puolenkymmentä ihmistä sitä haki ja ei missään. Sama poika on siis kadottanut yhtenä syksynä kolme takkia teille tietymättömille, siis sellaisiin kadoksiin, ettei ole vastaan tullut edes vuosienkaan jälkeen mistään instanssista tai ojasta tai ohikulkupaikasta evö. Todennäkäisyys siis sille, että hankimma uuden takin myös hälle on meleko suuri, ettei jopa ihan huipussaan, joten jos joku miettii näissä isoissa perheissä lapsilisien menevän humputteluun tai säästötilille, niin voin kertoa että ei mene, meillä. Just ostin kolme paria kumisaappaita ja neljän pojan lenkkarit on taas sen näköisiä, että jos jalkapallon peluu koulussa jatkuu vielä pitkälle syksyyn ( ja siis saa jatkua, kannatan, nyt ja aina, vaikka siellä ei voikaan nappiksia käyttää ja tossunkärkiä kuluu) niin saan mennä ostamaan vielä kaikille tossutkin. Vaikka ne on varmaan jo keväällä sitten pienet ja vaikka just kesällä ostin niille uudet, kun edelliset käytettiin totaaliloppuun kevään aikana. Kolmen tyttären jäljiltä mulla on kaappi täynnä ehjiä ja hyviä mutta silti käytettyjä kenkiä, uusia hankittiin kun jalka kasvoi edellisistä ulos. Ja meidän tytöt oli silti maalaislikkoja jotka juoksi ja könysi pitkin maisemia tuolla yhtäläillä. En tiedä onko kenkien kestävyys heikentynyt samaa vauhtia vuosien vierinnän kanssa, mutta ne ei vaan kestä enää mitään. Eikä ne polvet.

Nyt moi!

MUOKKAUS: ko bloggaaja pahoitteli asiaa ja muuttaa tekstiään mainoksensa yhteydessä! Joten kaikinpuolin asia kunnossa, hienoa toimintaa ja inhimillistä menoahan tämä kaikki on.

Kommentit (4)

K

Mainonta on kyllä niin räikeätä, että välillä oikein ahdistaa. Mennyt vähän maku kaikkiin tarjouksiin ja nettikauppoihin, vaikka joukosta oikeasti niitäkin löytyy, jotka eivät kyseenalaisia taktiikoita harjoita. Mitä tähän tarjoukseen tulee niin kyseessä lienee Ellos. Sieltä tilailun olen lopettanut jo aikoja sitten ihan vain sen vuoksi, että nää  niiden kampanjat on niin häikäilemättömiä ja niitä pursuaa joka tuutista, jolloin tarjoukset ovat kaikkea muuta kuin uniikkeja. 

Tässä kaksi esimerkkiä, jotka netistä löytyvät lähes AINA! Lisäksi sama koodi on haettavissa mistä tahansa ja tätä sitten bloggaajat jakavat omanaan. Toki blogeista on helppo saada vinkki alesta, eikä siinä ole mitään väärää, että sama tarjous on myös muualla, mutta harvemmin se kyllä mikään "vain tämän blogin lukijoille"-suunnattu on. Mielestäni tämä vähän syö bloggaajien uskottavuutta ja panostusta yhteistyöhön. 

-40 % alennusta tilauksen kalleimmasta tuotteesta

Tee nyt tilaus Ellokselta ja saat tällä koodilla -40 % alennuksen tilauksen kalleimmasta tuotteesta! Koodi koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja.

JA:

Tällä koodilla saat -20 € alennuksen, kun tilaat vähintään 90 € arvosta. Koodi koskee myös merkkituotteita! 

Toisin sanoen tossa ekassa on ihan jäätävät tilausehdot, jolloin se -40 % alennus on vain marginaalinen, koska koskee vain rajattuja tuotteita. Tolla toisella saat kunnon alennuksen, mutta tilaat aika suurella summalla ja maksat myös molemmista tilauksista postikulut, jotka ovat yli 5 euroa. Elloksen osamaksulaskusysteemi onkin sitten vielä oma lukunsa, josta voisin puhua vaikka tunteja, mikäli päiväni haluaisin pilata :D Maksoin sitä pois vaikka kuinka kauan enkä edes halua tietää sitä lopullista tarkkaa koron määrää. 
 

Lara
Liittynyt29.8.2016

Apua! Joo kyllä, oikeessa olit ja olet, mä olin (öh, olen) niin noviisi näissä kun olen kartellut koodeja kuin ruttoa tähän mennessä.... kyllä minä niin tästä taas opin! :) Kiitos muuten kommentista!

Lara /Puhekuplia-blogi

Vierailija

Elloksen ale-kampanjoissa on tosi usein ehtoja ja tosi usein niistä unohtuu bloggaajilta maininta. Ja kävipä kerran niinkin ettei ehtoa pitänyt olla ja jostain syystä vaan rajasi osan kodintuotteista pois, argh! Nykyisin käytänkin muita alekoodeja.

Lara
Liittynyt29.8.2016

Tää alkaa kuulostaan koko ajan entistä ikävämmältä ko firman puolesta, onko tässä joku harmaa alue jos mainostaa somen kautta vai onko tätä kukaan vienyt eteenpäin? Kiitos kommentista!

Lara /Puhekuplia-blogi

Seuraa 

Blogi elämästä suurperheessä, jossa on aika paljon kaikkea! Lapsia, mielipiteitä, ruokaa ja tekemistä nyt ainakin. Suurpiirteistä suunnittelua ja hetkessä olemista, maailmantuskan parannusta ja osallistumista, lähes kaikkeen. Yhteys: kupla8 @ gmail. com 

 

Blogiarkisto

2016

Instagram