Lähikaupassa on ale, ilta yhdeksän jälkeen -30 % ruuat myydään 60 %. Hyvin harvoin siellä mitään kasvista on, mutta samalla kun teatterista tulee ja ennen kuin menee kotia. Se on vähän kuten arpapeliä, lottoa, onko hyllyllä. Kasvissyöjänä en ole juuri koskaan kipeänä, koska minulla on hyvä vastustuskyky, Jota pidän yllä. Uunissa on mukava lämmittää juureksia ja kasviksia oman maun múkaan. Lisäksi voi olla hiihtoreissun tai vastaavan valokuvaajan kävelyn jälkeen lämmintä marjamehua, joka on terästetty veriappelsiinia. 

Punajuuri värjää kätsästi koko kyökin, siitä voi tehdä pinkkiä perunamuusia, tai vaikka violettia. Punajuurikeittoa, punajuurilaatikkoa, punajuuriviipaleita. Perunaviipaleita voi maustaa chilillä ja tomaattimurskalla. Ja käyttää siihen loput tex mex mausteet ja sörsselit. 

Pakastimia tyhjäksi ja sienikastiketta. Sieniä on mukava saada mm joulahjaksi ja muutenkin sadonkorjuun aikaan. Osa sienistä pilkotaan pakkaseen ja niitä on hyvä käyttää juhlaruokana, jossa on villi metsän maku. 

Jos Väinämöisen palttoonnappeja tai muita rapsakoita ruissipsejä jää yli piletsuista, kuten tässä Linkosuon täysrukiiset Ruissipsit poikineen on täytetty punasipulilla ja smetanalla, jonka voin tietenkin vaihtaa vegaaniseen. Pikkuinen suolapala näpsässä valkosipulilla maustetussa ruiskuoressa. Myös sweet chili, makea chilimaustettu ruissipsi on hyvä, ja voi laajentaa, eksoottisemmilla mausteilla. 

Joulunlaatikoita oli -60 % alessa jo ennen joulua, ja tokihan niitä söi. Niitä voi myös tuunailla ja tehdä itse. Ja tosiaan uunissa useampikin ylijäämä ja eiliseltä jäänyt kasvisruoka lämpenee, joskus jopa paranee. 

Jälkiruokana lahjaksi saatua kummallista, hyvää suklaakakkua, hilloja eli suomuuraimia ja jäätelöä.

Samalla kun uuni on käytössä voi se joka leipasee niin leipasta. Nyt en tarkoita hobittien leibasta tai ehkä vähän sittenkin :) Mutta tietenkin täyttävämpää kuin hiekkakakut :D

Joulu on muutenkin hobittien aikaa, on nimenomaan aikaa, ja rauhaa, ja hyvää ruokaa, ja parempaa mieltä. 

Terveellinen ja kevyt aurinkokeitto piristää päivää, suurustettu keitto bataateista tai porkkanoista, kumpia nyt onkaan, ja maustettuna inkiväärillä tai oman maun mukaan. Ja ruisleipää, tuoretta ruisleipää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kasvisruokaa, kierrätystä ja pennin venytystä. Taidetta unohtamatta.

Hae blogista