Nyt on teatterivuosi 2017 ohi, viimeksi näin toissapäivänä Fabulous Bäckström Brothersien Messiaan - mainio päätös. Vuotta olen muutenkin ynnännyt: vuonna 2017 vietin 11 kuukautta ja 10 päivää ostamatta mitään uutta, tai edes käytettyä vaatetta. Kuutenä päivänä koko vuonna 2017 ostin uusia tai käyettyjä vaatteita:

Elämme osin jakamistaloudessa ja kierrätyksessä, joten en laskenut tähän mitä ilmaisia huiveja esim sain ilmaiseksi. Vain tuona kuutenä päivänä koko vuoden aikana oli pakollista ostaa:

- käytetty Peppi Pitkätossu 60 vee t-paita 1€, kirppis

- käytetty Agri-Cola humoristinen Mikael Agricolalle omistettu festaritoppi, jossa logo lainasi tunnettua riistäjää eli kasvisuutejuomaa, sitä tosi bläkkiä. 1€, kirppis

- kaksi leoparditakkia, bikermalli sekä pitkä pleiseri, uusina noin alle 27 € kipale, lidlistä, kumpaakin olen käyttänyt juhlissa

-  lilat metallinhohtoiset terveyskengät 5€, uusina, Itiksen etninen kenkäkauppa

- Guns N´ Roses: Once in a life time t-paita 35€, koska kerran elämässä. Edelliseltä Gunnareitten keikalta ostin t-paidan vuonna 1991. Sain myös oranssin bandana johon oli painettu Hämeenlinnan kartta!

Yhtään alusvaatetta tai sukkaa en ostanut. Ei tehnyt tiukkaakaan!

 

Tämänkin vuoden vietin ja vietän tulevaisuudessa eettisesti ja ekologisesti, kasvisruokaa syöden. En käyttänyt lentokoneita jne. Nyt alkaa kova joulu-ruljanssi, ja tässä kuten joulukalenterina joulunaiheisia kuvia Instasta. Parempia kuvia laitan myöhemmin, muuallekin, poltan nyt vakkaa kummastakin päästä ;) Minulla on noin 28 eri blogia, kovasti olen kirjoittanut tuonne teatteriblogiin. Teen hommia nyt kahdella koneella yhtä aikaa. Mutta hei - kaikille sattuu ;)

Eilen oli ruokana lounaana hiekkapuuro, siis mannapuuro, jossa mausteena kanelia ja sokeria.

Tänään oli lounaana kaurapuuro ja sekametelisoppa, siis sekahedelmäsoppa, joka vei muistot 70-luvun lapsuuteen, jolloin hedelmät oli kuivattuja, ja vain jouluna. Jotkut lapset kysyivät, ovatko nämä oikeita, kun joillakin perheillä oli koristeena muovihedelmiä. Nykyajan kakarat tai elähtänyt elätti eikun eliitti ei tiedäkään kaikkien perheiden kiemuroita!

Tänään sunnuntairuokana oli perinneruokaa - tai perinneruuan näköistä: peruna-porkkana-lanttu -muusia ja maustamatonta härkistä, härkäpapua paistettujen sipulien ja chili-valkosipulikastikkeen, merisuolan, pippurin ja tomaattien kera. Salaattina valmista salaattikokoelmaa violettia ja vihreää salaattia valkosipulikastikkeessa. 

Kuvissa sekametelisoppa muistuttaa Homer Simpsonia. Ei pöllömpi puuro ollutkaan! Mustavalkoisissa kuvissa tutkin hurjassa mysrkyssä Tukholmaa 14.12.2017.

 

 

Hyvää joulun aikaa ja taikaa!

Tänä vuonna eli eilen orkidea pudotti viimeisen kukkansa. Sitä valokuvasin, väreissä ja mustavalkoisena. Kyllä luonto on niin upea, orkidean sisällä oli hyönteisen näköinen kukinto, kuten Disneyland After Darkin lehmän pääkallo -figuuri. Ja toiselta puolen katsottuna vaaleanpunainen ufo. Tai piru. 

Jotkut esineet vaan ovat tajuttoman ja ajattoman kauniita kuten tämä kauha. Toivottavasti siitä ei liukene mitään raskasmetalleja!

Tottahan toki jouluna joulutorttua, ja Jukka Rintalan servetti.

Löysin jokupäivän tavattoman kauniin patinan ja elämänkolhujen peittämän kauhan, josta lähikuvia tuonnempana. Sisustuksena on kukkivia amarylliksiä, jota näyttävät ihan silkkikukilta, ruusut ovat upeata purppuraa. 

Jyskin joululiinat ovat vaikka leipäkoriin tai astiapyyhkeiksi, komeata sarjaa Midgaard joka kyllä pitäisi osata kirjoittaa oikein Midgård! Onneks ei sentään Asgård eikä Valhalla! Pakanajoulua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kasvisruokaa, kierrätystä ja pennin venytystä. Taidetta unohtamatta.