Mikä on aito joulu? What is real,authentic Yule? Vad är äkta julen?


Aloitimme uuden perinteen. Tekokuusen kanssa. Joka ei aiheita allergisia oireita eikä ahdista hakuureissulla hakijoita. Meillä on siis kusijuhla. Aivan. 70-luvulla ala-asteella kirjoitettiin väärin kuusijuhla. Onko se nyt niin nöpönuukaa... 

Meillä on feikkikuusi, ja se on vallan ihana. Kompromissin voimalla se on havun vihreä, ja sopivan mittainen. Siinä on led-valot sekä valkoisia pöllöjä että läpinäkyviä Pentikin klasisia käsintehtyjä lintuja. Led-valot ovat turvallisempia kuin kynttilä, eikä niitä tarvi vahtia, että kaataako sen kakarat, kissat tai hillerit. Aidot kuusen tai katajan havut tuovat metsän aitoja, rauhallisia hajua, ja hajumuistoja. Leikkikynttilöiden kanssakin. 

 

 

Tänään oli pöydillä Nissejä ja Nasseja. Nisse-nisu on pohjoismainen ja pakanallinen ja siis alkuperäinen, joten siitä on tehty oma versio. Eilen oli winter solstice eli talvipäivän seisaus, vuoden lyhin päivä 21.12.2017 joten sitä juhlistettiin tänään aurinkokeitolla, joka oli tehty mm porkkanoista ja soseutettu. 

Instagramiin olen valokuvannut kaksin käsin, lisäksi tietysti oikealla kameralla ja oikeilla kameroilla. Olen valokuvannut useamman vuosikymmenen ajan, ja jatkan. Sosialistisesta mediasta pidän ja käytän, koska sillä voi tehdä, ja jakaa kuviaan ja taidettaan - naisen eurolla. 

 

Muualle blogeihin, kuten bloggeriin laitoin itsenäisyyspäivän etkojen kuvia mm naisjohtajat esiin -näyttelystä sekä keskustelutilaisuudesta, jota ennen kävin aamusella katsomassa Tuntemattoman. Sitten seurasi Ei myytävänä -mielenosoitus, jossa oli mm Pertti Kurikan Nimipäivät bändin viimeinen keikka. Sekä Paleface ja MC KOO. Tässä ensimmäisessä kuvakavalkaadissa on joulunajan puuroja. Meille jokainen lounas on puuro. Paitsi kun vieraillaan muutaman kerran vuodessa edullisessa kiinalaisessa. 

 

Näissä Instan kuvissani liikun Halloweenistä eli Kekristä, lähinnä Viaporin Kekristä, joka on huumaava kokemus kohti joulua. 

MIkä on aito joulu? Kirjoitin tähän pitkät pätkät aidosta joulusta, mutta tämä editori ei halunnut sitä tallentaa. Ikävää. Nyt joutuu kirjoittamaan tekstin ensin wordissa, ja sitten kopioimaan tähän. Ikävää. Parempaakin tekemistä olisi. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kasvisruokaa, kierrätystä ja pennin venytystä. Taidetta unohtamatta.