Tapaninpäivänä 2016 ruokalistassa oli kaupan Pariisin perunoita pallukoita ja varsinaista superfoodia - lehtikaalta omasta maasta. Lehtikaalta on saatu myös lahjaksi. Lisänä oli myös sienimuhennosta pakkasesta, pakkasta siis tyhjäksi, karvarouskuja ja herkkutatteja sipulin kera. on hirveän hauskaa kun ihminen viljelee juureksia, ja kerää kasviksia, marjoja ja sieniä. Niitä on hirveän mukavaa syödä sitten jouluna, juhlaruokana. Omasta maasta, tai metsästä. On luksusta, kun tietää, mistä ruoka tulee. 

Joulun kaukainen herkku on bataattilaatikko, bataattipihvi tai bataattimuusi - bataatista on moneksi. Kun oman maan perunat ja sipulit, porkkanat jne terveelliset kasvikset syö lähiruokana, niin bataatista saa eksotiikkaa ja makeutta. Perunagratiiniin voi laittaa homejuuston jämät. Uunissa valmistuu myös monenlaiset sipulit ja tomaatit. Joulun aikaan tumma ja tuhti herkku on härkis, eli härkäpapu, jonka lisäksi tarvitsee vain sipuleita ja tomaattimurskaa.... Joulun aamuihin ja brunsseihin kuuluu riisikyryynipuuro, tai tavallinen puuro ja sekametelisoppa eli wanhan ajan sekahedelmäsoppa - kun ennen vanhaan ei ollut hedelmiä talvella kuin vain järkevästi kuivattuina. Sekametelisopasta voi muodostua Krusty the Clown tai Killer Klowns from outer space.... Ruualla ei saa leikkiä - kameralla voi. 

Kuvassa miltei Evil Dead -maisena oikealla olevana härkis eli härkäpapu punasipulin, chilin ja tomaattimurskan kera käy kaikkeen pastaan ja perunamuusiin, bataattimuusiinkin. Bataattipihvit käyvät perunamuusin kanssa. Tai pariisinperunien. Tai lohkopottujen. Kasvisten kanssa voi tehdä niin paljon kaikenlaista. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kasvisruokaa, kierrätystä ja pennin venytystä. Taidetta unohtamatta.