Aika moni vuodenvaihteessa tehty lupaus on tammikuun puoleen väliin mennessä jo unohtunut. Siksi on hyvä, että oma uudenvuodeniloni alkoi vasta puolenkuun jälkeen.

Heti alkuun täytyy sanoa, että alaselkään sattui jo pelkästä ajatuksesta. Istuin nimittäin hetken valoverhon takana ja katsoin kuinka nuoret naiset kieputtivat ja pyörittivät takamuksiaan kaikkiin suuntiin. He tekivät sen musiikin tahdissa ja coolisti hymyillen. Huh! Twerkkaamaan en sentään ollut ilmoittautunut.

Muistan vielä ajan, jolloin breakdance oli uusinta uutta ja minä olin salilla ensimmäisten joukossa. Kasarillla ei meikäläistä kolottanut, eikä kroppa jumittanut.

Jos joku olisi sanonut nuorelle Pulinalle, että hänestä tulee sauvakävelevä vesijuoksija, tämä olisi nauranut isosti ääneen. ”Ehei! Niin lällyksi en rupea”. Paitsi, että rupesin. Kroonisesta sairaudestani johtuen en voi enää harrastaa niitä ihanan jyskyttäviä ja hiostavia lajeja, joita ennen rakastin. Eikä edes jooga ole mun juttu, vaikka muotia onkin.

Siksipä aloitin burleskitanssin, joka on minulle silkkaa lantion metsästystä, liikkeen etsimistä ja hymyä. Hymyä siksi, että se kuuluu lajin luonteeseen.

Liikkeet tehdään niin, että katsotaan peiliin ja hymyillään omalle peilikuvalle aivan kuin peilissä olisi yleisö. Kroppaa kannatellaan niin, että se näyttää kauniilta ja ryhdikkäältä, vaikka joka hetki ei tuntuisi mukavalta.

Ja kyllä oli kyljet kovilla. Heilautin peppua siinä missä muutkin, mutta ei sitä pahemmin huomannut. Noh! Hymyilin peilikuvalleni ja ajattelin, että mitäpä tuosta! Twerkkaajien pakarat olivat kiinteät ja pyöreät kuin pienen keilapallon puolikkaat, mutta minullapa on istumalihaksina ihan omat fresbee-kiekot.

Luullakseni joutuisin jäämään pois töistä ja lopettamaan kaikki muut harrastukset, jos yrittäisin näillä estrogeenimäärillä palauttaa pakaroihini pyöreän muodon pelkästään treenaamalla. Ei riittäisi edes kaikki maailman aika.

Näillä siis mennään: minä hymyilen peilikuvalleni ja koskettelen vartaloani viehkosti. Teen sen, mitä tanssimaikka käskee ja siitä tulee yllättävän hyvä olo. On hauskaa tehdä ”jotain ihan muuta”.

Muita uudenvuodenlupauksiani on jo pitkään ollut: tee niitä asioita, joista tykkäät ja etsi ilon aiheita. Minun kohdallani osa huvista tulee siitä, että teen juttuja, jotka ovat itselleni uusia ja vähän jännittäviä (kuten ajatus verkkosukkien käytöstä). Parasta tietenkin on yhteinen hymy muiden kanssa.

Burleskitunnilla en vielä tutustunut muihin, mutta vesijuoksuradalla sain hyväntahtoisia ilmeitä osakseni, kun purskahdin nauruun. Kukaan ei tietenkään tajunnut, että nauru kumpusi niinkin älyttömästä asiasta kuin burleskiliikkeen harjoittelusta vesijuoksuvyö lanteilla. Se oli aikamoista sätkimistä.

Mutta ei sen väliä, mikä milloinkin ilahduttaa. Kun aivot saavat tiedon, että ihmistä hymyilyttää, ne lähettävät vastausviestin koko kehoon: ihmisellä on hyvä olla.

Ihanaa ja iloista vuotta 2018 kaikille lukijoilleni.

Tsekkaa Pulina Elli myös Facessa ja Twitterissä 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Elina Pulli kirjoittaa naisena ja äitinä olemisesta, tyhjästä pesästä ja siitä, ettei rintasyöpäkokemuksensa jälkeen suostu pelkäämään enää mitään. Ei edes vanhojen muistelua tai haikeutta kaikuvia huoneita, eikä varsinkaan epäonnistumisia. Joskus Pulina Ellille saattaa tulla pakottava tarve kirjoittaa myös varhaiskasvatuksesta, pienistä lapsista ja liikkumisesta.

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat