Kun olin kansakoulussa,  meille esiteltiin suuret pahviset valokuvat kaikista Suomen presidenteistä. Kotona selitin, että nyt mä olen nähnyt kaikki Kekkoset.

Nykylapset elävät toisenlaisessa maailmassa ja heillä on lennokkaammat ajatukset. Ainakin eräällä ekaluokkalaisella, joka kysyi äidiltään: ”Tuleeko siitä edellisen presidentin vaimosta sen uuden pressan morsian?”

Mahtava ajatus! Miksei voisi tulla? Onhan Amerikassakin presidenttinä mies, joka lehtitietojen ja twitterin mukaan muistuttaa lähinnä animaatiohahmoa. Niin, että kysytäänpä nyt: mitä jos rouva Jenni Haukiosta tulisi uuden presidentin morsian?

Voidaan siis pohtia, hoitaisiko Tuula Haatainen hyvinvointiyhteiskunnan säilymisen vaikka pikkuvauva kainalossa? En tiedä, mutta Tuula-puolisolta nuori äiti saisi ainakin asiantuntevia neuvoja. Tosin tämän mahdollisuuden avannut ekaluokkalainen ei ottanut kantaa siihen tulisiko jälkikasvu morsiamen mukana. Voihan tässä käydä niinkin, että vaaleissa hävinnyt Niinistö jäisi koti-isäksi.

Hmm! Mitä sanoisi Pekka Haavisto? Tai Antonio? Voisiko mitenkään ajatella, että A. Flores saisi jäädä perheeseen?  Pliis! Näin uuden ajan uusperhe voisi jopa hieman jakaa kättelyvastuuta linnanjuhlissa.

Sen minä kyllä tahtoisin tietää, minkälaisen runon Jenni kirjoittaisi Laura Huhtasaarelle. Rohkenisiko teksti nostaa taiteen keinoin esiin kansojen yhdenvertaisuutta vai kääntyisivätkö mitkä tahansa säkeet tässä perheessä joksikin aivan muuksi?

Merja Kyllönen & Jenni Haukio. Siinäpä olisi pari, joka osoittaisi koko maailmalle, kuinka hyvin vastakohdat voivat täydentää toisiaan: oikeisto - vasemmisto, pääkaupunki - muu Suomi, jakku - neuletakki. Olisi jännä saada tietää, kumpi ensimmäisenä lukisi aamupalapöydässä sanomalehden kulttuurisivut ja miten he kommentoisivat kirjoituksia toisilleen.

Nils Torvaldsista ei tule mieleen muuta kuin värikkäät sukat. Mutta olisipa se hienoa, jos Vauva Haukiosta kasvaisi kaksikielinen ja voisimme ryhtyä odottamaan valtiollisia häitä. Eiköhän sieltä Ruotsin kruunuperheen jälkeläisistä löytyisi sopiva?

Paavo Väyrynen. Jes! Paven kohdalla Jenni voisi luottaa siihen, että puoliso pysyy rinnalla koko loppuelämän. Se ei häviä mihinkään. Ja vaikka välillä kävisi teatterihommissa tai mukipajalla, hän palaisi aina kuin vieteriukko - uudelleen ja uudelleen.

Vanhanen. Jestas!  Vanhanen meinasi kokonaan unohtua. Pääministerin morsian jo joutui aikanaan niin erikoiseen julkisuusrumbaan, että sitä en kyllä Jennille toivo. Eikä Jenni moiseen ryhtyisi, hänhän on jo kokenut monen moista ja osaa viestintätaustansa perusteella huolehtia julkisuuskuvastaan.

Niinistö. Niin Niinistö. Kyllä Jennille olisi kaikista mukavinta saada pitää oma puolisonsa. Mutta kyllä minä kovasti toivon, että saataisiin edes se toinen kierros. Nyt vähän actionia tähän pressanvaalihommaan! Muutenhan ne maailmalla luulee, että tulos on manipuloitu ja joku ekaluokkalainen oppii pitämään niinistö -sanaa presidentin synonyyminä.

 

Muistakaa äänestää!

Kommentit (2)

Seuraa 

Elina Pulli kirjoittaa naisena ja äitinä olemisesta, tyhjästä pesästä ja siitä, ettei rintasyöpäkokemuksensa jälkeen suostu pelkäämään enää mitään. Ei edes vanhojen muistelua tai haikeutta kaikuvia huoneita, eikä varsinkaan epäonnistumisia. Joskus Pulina Ellille saattaa tulla pakottava tarve kirjoittaa myös varhaiskasvatuksesta, pienistä lapsista ja liikkumisesta.

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat