Ystävänpäivän huitteilla kutsumme kaikki kummilapsemme yhteisille kekkereille. Tänä vuonna tuo päivä sattui olemaan laskiaissunnuntai. Kahvileipätarjoilua ei siis ollut vaikea valita, mutta uusi twisti leipomiseen silti tuli.

Olen rajoittunut vegaaniseen ruokavalioon, yksi kummilapsistamme muistutti. Hmm! Siispä meikäläisen tuli tehtyä ensimmäinen vegetaikina ikinä. Onneksi on tuo intterneetti - muuten olisin leiponut pullan veteen ja ihmetellyt, että mitä vaahtoa väliin laitetaan, kun floravispikään ei käy.

Taikinaa vaivatessani mietin nuoria, jotka haastavat meidät keski-iän ylittäneet ajattelemaan uudella tavalla. Vähän siinä mielessäni takeltelin, että minäkö tässä nyt olen se menneen ajan ihminen. Se, joka muistaa mustavalkotelkkarin ja ajan, jolloin kaura oli kauraa eikä maitoa.

Vegepullia syödessämme kuuntelin korva tarkkana, kun nuoriso keskusteli kryptovaluutoista, akustiikkapöydistä ja siitä, kuinka paljon heinäsirkoissa on proteiinia.

Maailma muuttuu ja kehitys kehittyy. Olympialaisten avajaisissa kerrottiin tulevaisuuden olevan jo täällä: koneet ja ihmiset sulautuvat yhteen, raja laitteen ja ihmisolennon välillä hämärtyy. Samaan aikaan eläimet muuttuvat yhä vain inhimillisempään suuntaan. Lemmikeistä puhutaan kuin henkilöistä ja rupeaa olemaan yhä enemmän inhimillistä käytöstä muistuttavia ilmeitä ja eleitä (ainakin facepäivityksissä).

Mikä minä siis olen väittämään, että maitoon leivottu pulla on ainoa oikea? Eläinperäisten tuotteiden käyttäminen on ollut ikäisilleni aina niin itsestään selvää, että en ole juurikaan pysähtynyt pohtimaan vaihtoehtoja. Tunnustan ajatelleeni, että ”mitä ne nyt vouhkaa ja voi hyvänen aika”.

Edelleen olen sitä mieltä, että kananmunalla saa vehnäseen kauneimman kiillon (kuten kuvassa), mutta kyllä minä nyt otan ihan asiakseni selvittää leipomisen uusia tuulia. Opettelen kaurat, soijat ja juuston korvikkeet. Saatanpa joskus vielä leipasta vaikka sirkkapiirakan ja itikkapatukan. 

En ehkä koskaan opi käyttämään kybervaluuttaa tai saa käyttööni akustiikkapöytää, joka syö meteliä, mutta minä en ole se, joka sanoo ei uusille ajatuksille.

Mutta yhtä kaikki: Leipova ihminen on onnellinen, sillä hänellä on ihmisiä ympärillään. Paras tilanne kotileipurilla on silloin, kun pöydän äärelle kerääntyy nuoria ihmisiä, joilla on raikkaita ajatuksia.

Leppoisaa laskiaista!

Tätä reseptiä käytin ja samalla selvitin, mitkä aineet vegepullaan kelpaavat

Kummilapsikekkereistämme olen kirjoittanut aiemminkin, sillä se on yksi parhaista perinteistämme. Ruuhkavuosina keksitty ja edelleeen iloinen asia. 

Pulina Elli on myös Faessa ja välillä Twitterissä

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Elina Pulli kirjoittaa naisena ja äitinä olemisesta, tyhjästä pesästä ja siitä, ettei rintasyöpäkokemuksensa jälkeen suostu pelkäämään enää mitään. Ei edes vanhojen muistelua tai haikeutta kaikuvia huoneita, eikä varsinkaan epäonnistumisia. Joskus Pulina Ellille saattaa tulla pakottava tarve kirjoittaa myös varhaiskasvatuksesta, pienistä lapsista ja liikkumisesta.

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat