Oletko sinä parhaimmillasi sokeroituna vai ilman? Onko naista karvoihin katsomista? Pulina Elli kertoo, miten asia on.

Teini-ikäistä Elinaa lohdutettiin sillä, että Sophia Lorenillakin on iso jalka. Ja se oikeasti auttoi. Tajusin, että en ollut maailman ainut tyttö, jonka kengän numero oli 42. No nyt sitä kokoa on tullut sinnekin lisää. Kolmen raskauden jälkeen jalkapohja on painunut mittaan 43 - 44. Enää se ei ole ongelma, sillä Tallinnassa on ihana Vivian Vau -liike, josta saa isoja ja kauniita kenkiä kaikissa väreissä.

Mutta edelleen tarvitsen lohtua Lorenin Sophialta

Ymmärrän toki, että kauneusihanteet muuttuvat ja ihmiset oppivat tavoille. Mutta silti. Minun mielestäni entisen maailmantähden kainalokarvakuvissa on jotain huojentavaa. Kaunotar nostaa viehkosti paljaan käsivartensa pään taakse ja hento villa näyttää luonnolliselta. No okei - on se minustakin höhlän näköistä. Ei silti mene kaaliin, miksi ihminen haluaisi olla kaulasta alaspäin kokonaan karvaton. Jouduin kokemaan moisen sytostaattihoitojen aikana ja voin kertoa, että se vasta kummallista oli. Oudointa oli se, että viimeisenä lähtivät säärikarvat. Ripsetkin tippuivat ennen kuin sain sivellä sileitä sääriäni. 

Ja nyt ne kaikki karvat kasvavat ihan vääriin paikkoihin

Jo teininä peittosin monet miehet pituudellani ja siihen olen tottunut. Mutta en minä leukaani karvoja tilannut. Minkä hemmetin takia haituvat ilmestyvät aina yllättäen kuin soirot suppilovahverot sateen jälkeen? Ihan epistä, että ne tulevat juuri meille, jotka emme ikänäön takia osaa olla niin tarkkoina. Solidaarisuuden nimissä olemme työkaverini kanssa sopineet, että jos kiehkura komeilee kollegan leuan kärjessä jo toista päivää, toveri voi sen siitä napsaista pois ihan hyvää hyvyyttään.

Bikinirajojen höylääminen on ihan kohteliasta jos kulkee uima-asussa yleisillä paikoilla

Mutta sitä minä en tajua, että kaikki pitäisi sheivata pois. Onko puuttuva kiharakolmio muka hyvännäköinen? Vauva.fi väittää sen olevan ainut keino nautinnolliseen seksiin. Siitä minä olen kyllä aivan eri mieltä. Ja siitä, mikä on kaunista. Vaikka tiedän jo näyttäväni ja kuulostavani dinosaurukselta, haluan säilyttää ne karvat, jotka uimahallissa erottavat minut pikkutytöistä. Sen sijaan nenänalusviiksien poissokeroinnista olen valmis jopa maksamaan.

Ja vielä miehistä: kokonaan karvaton mies olisi kauhistus. Ei tietenkään silloin, jos karvoituksen puuttumiseen olisi jokin terveydellinen syy. Mutta minun olisi kyllä vaikea tottua äijään, joka ravaa kosmetologilla. Uroiden osalta minulle riittäisi nenähaituvien ja korvakarvojen trimmaaminen, mutta minä olenkin syntynyt jo sillä vuosikymmenellä, jolloin Sophia Loren paljasti kainalopehkonsa.

Mitä mieltä sinä olet?

Kommentit (34)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Olipa mukava lukea tervettä tekstiä... mutta dinosaurus minäkin - ja dinosauruksille ei tiettävästi käynyt hyvin, kehitys polki nekin jalkoihinsa. 

Jokainen voi olla kokki

Vierailija

Hahaa! Dinosaurukset elävät ikuisesti lasten leikeissä - ja museoissa.

Mie olen jo mummo

Vanhemmat rouvat tietävät, että "haluaisin säilyttää" olisi oikeampi muoto. Siinä käy niin, että karvat tippuvat, vaikka ei tahtoisikaan.

Lykke

Hassuja kulttuurisia tapoja, joita on välillä hyvä vähän kyseenalaistaa, kuten tässä teet! Tsempit Pulina Ellille!! Kivjoa tekstejä!

Vierailija

Mielestäni on siistiä naisena pitää kainalot ja sääret sileinä. Bikinialue on myös muiden mukavuutta ajatellen hyvä pitää rönsyilemättömänä. Hyvä teksti, helppo samaistua. :)

Piitsu

Minun " puutarhani" on sileä ja karvaton, nätti kumpu.... Ja ai jai, kun on mukavaa, kun ei karvat häiritse.

Raaja

Kun karvat ahistaa. ...ajelisin/nyppisin/sheivaisin/epiloisin varmaan karvojani autiolla saarellakin, niin inhalta karvat omissa raajoissani omasta mielestäni tuntuvat. Kukaan muu ei ole valittanut ja miehelläni saa mielellään olla karvoja. Omistani en tykkää. Onneksi niistä pääsee eroon.

Ratto-R :-)

Karvallisuus tai karvattomuus on "muotiasia". Tässä ajassa nuorten kuuluu olla karvattomia toisin kuin meidän nuoruudessa. Kolmenkymmenen vuoden kuluttua varmaan taas päinvastoin, ihan kuten muoti pukeutumisessakin hakee uusia trendejä menneisyydestä. Jokainen sheivatkoot miten haluaa. Omaan miesmakuuni ei kuitenkaan sovi kovin karvainen uros.

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Hauska ajatus, että kainalokarvat voivat joskus olla retrokamaa. Toisaalta tulihan partakin uudelleen muotiin☺

Isojalkainen kohtalotoveri ;)

Todellakin,miksi kaikki muu rapistuu paitsi karvoitus uudistuu. Kohtahan tässä voi sanoa ,että "ei ole karvoihin katsominen". Vai kuinka se sanonta menikään?

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Karvoitus ei kuulemma uusiudukaan kaikilla. Kuulin eräältä tämän jutun lukeneelta, että kaikki ihokarvat häviävät hiusten harvenemisen tahdissa. Näin me ollaan erilaisia.

Hairy

Joskus mietin näissä karvakeskusteluissa, että onko karvojen ja luonnollisuuden puolustajat usein vaaleakarvaisia? Vaalea, pitkäkin haituva on kuitenkin mielestäni huomaamattomampi kuin umpimusta karva.

Muistan miten nuorena kärsin kun jo melkein pikkulikkana sääriin (ja myös käsivarsiin) alkoi pukata runsaasti ja vahvakasvuisena mustaa paksua pitkää karvaa, joka todella näkyi! Onneksi urheilumuotia oli tuolloin polvimittaiset pitkät urheilusukat. Auta armias kun kerran treenikassista oli jäänyt sukat pois. Treenit olisivat jääneet väliin, ellei kaveri olisi lainannut sukkiaan, niin kamalalta se tuntui.

Jotenkin silloin kesti jostain syystä tosi pitkään ennen kuin ymmärsin että niitä karvoja voi myös poistaa. Jostain olin varmaan lukenut jonkun pelottelulauseen, että "jos niitä leikkelee, niin ne kasvaa vaan entistä enemmän". Ai kamala. Onneksi löysin höylät ja epilaattorit ja tajusin että niitä voi myös itse käyttää :)

Vierailija

Totta. Minä olen yksi niistä vaaleakarvaisista, mutta en silti voisi ajatella jättäväni sääriä ajelematta. Muistissa on oppikoulun opettaja, jonka tavaramerkki oli sukkahousujen läpi puskevat mustat säärikarvat. Ja tuo väite, jonka itsekin olen monta kertaa kuullut, ei kuulemma pidä ollenkaan paikkaansa: karvat eivät kasva sen enempää, vaikka niitä ajelisi. Näin sanoi kosmetologi ja minä uskon.

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kiitos kaikille kommenteista! Mielenkiintoinen aihe sinulla, Pulina Elli. :-) Tuolla eräs kommentoija totesi, että tässäkin asiassa taitaa olla muotisuuntauksia - ja eri maissa vielä erilaisia. Jännä ilmiö!

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Hairy, Vierailija ja Arja. Tämä on niin hauskaa, että olemme kaikki niin erilaisia. Itselläni kyse on lähinnä siitä, että yhä ihmettelen kehossani tapahtuvia muutoksia ja myös muuttuvia mielipiteitäni. Kirjoittelen näistä, koska mielestäni keski-iän ylittäneen naisen elämä on mielenkiintoista. Iho ei enää ole yhtä napakka kuin aiemmin, mutta ajatukset ovat napakoituneet entisestään.

Manlyman

Näin miehenä voisin todeta, että sellainen luonnollinen naisen alapää saa ainakin minut syttymään. Meitä luonnollista tyyliä suosivia miehiä on varmasti enemmänkin eikä naisten kannata ainakaan stressata siitä, mitä miehet ajattelevat. Jos omaksi iloksi haluaa kaikki karvansa ajella, niin mikä ettei. Huvinsa kullakin ja tähän maailmaan mahtuu erilaisia karvaisia ja karvattomia ihmisiä.

Seuraa 

Elina Pulli kirjoittaa naisena ja äitinä olemisesta, tyhjästä pesästä ja siitä, ettei rintasyöpäkokemuksensa jälkeen suostu pelkäämään enää mitään. Ei edes vanhojen muistelua tai haikeutta kaikuvia huoneita, eikä varsinkaan epäonnistumisia. Joskus Pulina Ellille saattaa tulla pakottava tarve kirjoittaa myös varhaiskasvatuksesta, pienistä lapsista ja liikkumisesta.

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat