Uuden  blogin kunniaksi esittelen perheenjäsenet. Perheeseen kuuluu mieheni, jolle kaverit antoivat nuorena lempinimen Kurko. (Yhtä hyvin se voisi olla Kurki). Esikoistytär olkoon Esikoinen. Hän on muuttanut jo kotoa ja harrastaa muodostelmaluistelua. Seuraava lapsi suorittaa kansalaisvelvollisuuttaan ja asuu osittain kotona. Häntä kutsutaan kotioloissa lempinimellä Voyage. Seuraava olkoon Teini. Hänet tunnistaa punaisesta tukasta ja puhelimesta. Neljäs saa olla Junnu. Nuoresta iästään huolimatta hän on grunge-miehiä.

Viikon tapahtumia:

1) Kurko tuli Englannista ja sai silmälasit. Tämä helpottaa koko perheen elämää, sillä kenenkään ei enää tarvitse lukea hänelle pieniä tekstejä ääneen. Sen sijaan hän voi taas kokeilla uusia reseptejä! Hän valitsi ensimmäiset kokeilemansa, niin ei kulunut turhaan aikaa. Ajankäyttö onkin yksi Kurkon menestyksen salaisuuksista.


No, mitkä nuokin on?! (Lasit on aika huomaamattomat).
Miksi käyttää silmälaseja, kun suurennuslasi on tosi kätevä apuväline? Voi myös kysyä lapsilta.
 

Sain Englannista tuliaisiksi Mini Scottie dog shortbread –keksejä. Ihan hyviä, mutta mietin, onko parisuhteessamme jotain vikaa, sillä yleensä hän tuo l’Occitane –tuotteita (riippumatta siitä, missä maassa käy).

Lisäksi hän kaivoi kassistaan Mrs Tilly’s toffeeta, joka on kyllä ihanan pehmeää ja voista, mutta jota saa myös Prismasta. Liekö hakenut lähi-Prismasta - kuka tietää? - ja Occitanetkin on ehkä aikanaan napattu kiireessä Jyväskylän Sokokselta. Tulee mieleen ajat, jolloin lapset olivat pieniä ja työmatkalta riitti tuliaisiksi aseman R-kioskilta ostetut lakut. Joskus muuten istuin Pariisista Helsinkiin –lennon l’Occitanen Skandinavian aluejohtajan vieressä. Hän oli hirmu kiinnostunut historiasta, kun taas minä olisin halunnut kuulla enemmän voiteitten koostumuksista. Hyvä tarina jne. Tämä merkki on kuitenkin jäänyt puolison mieleen.

2) Perheen kokoontumisajot viikonloppuna. Esikoinen ja kansalaisvelvollisuuttaan suorittava Voyage saapuivat viikonlopuksi kotiin. Mukana myös Voyagen tyttöystävä Fiksu Blondi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan mummon piti liittyä joukkoon, mutta tämä kiirehtikin pääkaupunkiseudulle poikaansa tervehtimään ja matkamessuille matkalla talvikotiinsa Puerto de la Cruziin. Matkamessuilta tulikin päivityksiä Kanariansaarten, Savonlinnan ja Punkaharjun tutuhkoista, mutta alati kiehtovista kohteista.

Saunottiin ja syötiin isolla porukalla. Silmälaseistaan innostunut Chef Kurko valmisti meille härkispihvejä, veneperunoita ja tsatsikia. Voyage ja Fiksu Blondi leipoivat gluteenittoman ja laktoosittoman vegaanisuklaakakun, mihin laittoivat lähes desin vähemmän sokeria, mitä ohjeessa oli. (Nuoriso on nykyään niin kunnollista). Hyvä tuli ja yllättävän kuohkea ilman munia tai edes munan korvikkeita (mitä olisi voinut tehdä perunatärkkelyksestä).

Rapparin talon ovi käy tiuhaan sisään ja ulos, sillä Esikoinen ja Voyage palaavat viikonlopun jälkeen tahoilleen. Mummo lähti Kanarialle, minne Eno Veneessä innostui yllättäen lähtemään seuraksi. Minä lähden huomenna työreissulle Roomaan. Porukka ei täysin kutistu, sillä tilalle tulee Teinin kouluvieraaksi saapuva espanjalainen vaihto-oppilas. Palataan näihin tunnelmiin. ¡Hola!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rappaajan rakkaudella jämämateriaaleista v. 1953 rakentamassa talossa asuu kuusihenkinen perhe ja kaksi koiraa. Kymmenen vuotta sitten loppuneista remonteista on jäljellä pari pikku juttua.

Koska remonttihuolia ei ole, blogissa käsitellään perheen ja työn yhdistämistä. Sitä onkin hyvä pohtia siinä vaiheessa, kun puolet lapsista on muuttamassa pois kotoa. Lisäksi perheellä on toinen, vielä vanhempi talo Punkaharjulla.

Mies matkustaa ja mummo asuu Kanarialla, joten monenlaista konstia tarvitaan arjessa selviämiseen. Onneksi naapurista löytyy sähkömies, kurkkulaulaja ja T., joka soittaa ovikelloa kaksi kertaa. Tervetuloa mukaan!

Teemat

Hae blogista