Laskiaispullia on tehtävä joka vuosi. Tänä vuonna leivottiin minikokoisia pullia ja täytettiin ne nutellalla ja kermalla. Nutellan lisäksi suosikkitäyte on kinuskikreemi- katso resepti täältä. Ihanat pullat tekivät hyvin kauppansa ja näitä tehdään varmasti vielä uudelleen. Hauska idea on tehdä yksi iso laskiaispullakakku, josta syö koko perhe. 

Pullataikina (n 25-30 kpl) 

  • 100 g voita
  • 3 1/2 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 5-7 dl vehnäjauhoja

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa taikina pöydälle ja jaa 25-30 osaan. Nosta pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n.30 minuuttia. Vatkaa muna ja vesi & voitele pullat ennen paistamista. Paista uunin alatasossa 230 asteessa 10-12 minuuttia. Jäähdytä pullat ritilällä. 

Katso myös resepti Dumle-vaahdolla täytettyihin laskiaispulliin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram