Kirjoitukset avainsanalla Vauva

Viime viikolla havahduin siihen, että taas on yksi kuukausi tullut pienelle pojalle lisää. Ihan mieletöntä, kuinka nopeasti aika juoksee tämän nuorimmaisen kanssa. Tuntuu, että vasta olin raskaana ja odottelin malttamattomana kesää. Maha täynnä "perhosia" ja odotusta. Mieli täynnä toiveita ja haaveita tulevasta.

Kuuntelin Paula Vesalan Sinuun minä jään -biisiä tippa silmässä- "pian toinen siinä vierellä makaa, etsii sitä samaa pientä neliapilaa, sen antaa lyhyt kesä.."  Havahduin ajan kulkuun taas kerran, kun sama biisi soi toukokuun alkaessa radiossa. Siinä se nyt on. Meidän suuri toive vihdoin täyttyi ja teki meidän perheestä kokonaisen.

Kuinka hyvin kaikki on mennyt. Ja kuinka iloinen pieni hurmuri meidän perheessä asuukaan. Mikään ei ole ollut varmaa ja tätä pientä ihmettä arvostaa ehkä juuri myös siksi pohjattomasti. Ja sen ihmeen kasvattaminen ja kehityksen seuraaminen on myös vanhempien lasten mielestä parasta. Pikkuveli on niin tärkeä meille jokaiselle. Sydän meinaa pakahtua rakkaudesta, kun näkee nämä kaksi vierekkäin päiväunilla.

Kohta nähdään varmasti ensimmäiset haparoivat askeleet, sillä meno alkaa näyttää vähän sellaiselta. Touhu on välillä aika villiä, mutta sitten uni yllättää yhtäkkiä. Välillä naurataa pitkään ja äänekkäästi. Sitten taas itkettää, kun oma tahto ei aina mene läpi. Selvästi sanat alkavat saada merkityksiä. Leikin ohesta kuuluu pieni pulputus ja jokellus koko ajan. Heiluttaminen on parasta ja sisarusten kanssa pelleily. Äitiä ja isiä on myös ihana kontata karkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aika on hurahtanut ihan mieletöntä vauhtia. Sen ajan kulumisen ymmärtää katsoessa tuota pientä kiitäjää. Joka päivä tulee uusia taitoja ja kehitystä tapahtuu. Liikkuminen on saanut uusia ulottuvuuksia ja koko ajan pitää päästä korkeammalle ja korkeammalle. Esteistä huolimatta on päästävä ylös ja pienet muksahdukset kuuluu jokapäiväiseen arkeen.

Edvin nousee tukea vasten seisomaan ja ensimmäisiä askeleita harjoitellaan. Meidän vauvalla konttaaminen jäi kokonaan välistä ja luulen, että kävely tulee ensin. Edvin osaa sanoa muutamia "sanoja" ja huulilla päristely on myös parasta viihdettä. Lelut kiinnostaa jo paljon. Ihanaa on myös osata heiluttaa heipat ja rummutaa kaikkia pintoja vasten.

Muiden lasten perässä on jo kiire päästä ja isompien sisarusten leikkejä seurataan tarkoin. Isommat sisarukset 8v ja 6v osaavat olla vauvan kanssa tosi hienosti ja ottaa vauvan huomioon leikeissään. Ensimmäisenä, kun isommat lapset tulevat koulusta, juoksevat he moikkaamaan vauvaa. Sisaruksista on iso apu ja huomaan, että vauva ei pääse samalla tavalla pitkästymään isompien juttuja seuratessa.

Tämä ikä on oikeastaan aika ihana. Meillä on vielä vauva, mutta kuitenkin jonkunlainen rytmi on löytynyt ja syöminen sujuu. Nautin tämän viimeisen kanssa erityisesti tästä ohikiitävästä vauva-ajasta ja pienestä nyytistä jota saa vielä sylissä silitellä. Leveät hymyt ja suuret tunteet kuuluvat jokaiseen hetkeen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram