Kirjoitukset avainsanalla Pääsiäisaskartelu

Kokosin tähän muutaman askarteluidean pääsiäisen päiville. Paperiset perhoset on suloiset koristeet vaikkapa omenapuun oksalla tai virpomisvitsassa. Ne on helppo tehdä vaikkapa lahjapaperista- katso taitteluohjeet täältä. 

Jos pääsiäiskoristeet on hukassa, niin tuumasta toimeen. Tämän pääsiäispupun tekee muutamassa minuutissa ja hyödyntää askartelussa voi eriparisukat. Katso ohjeet täältä. 

Kananmunien koristelu on hauskaa puuhaa lasten mielestä. Kerää leivonnasta jääneet kuoret talteen ja askartele niistä lasten kanssa suloisia pääsiäiskoristeita. Katso lisää täältä. Katso myös ohjeet decoupage-tekniikalla koristeltuihin pääsiäismuniin täältä.

Mitä yhteistä on ilmapallolla, salaattikulholla ja kipsinauhalla? Niiden avulla voit askarrella kevään kauneimman koristeen. Katso ohjeet täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monessa perheessä on varmasti sama meno meneillään ja tulin nopeasti linkkaamaan muutaman idean virpomisvitsojen koristeluun. Pääasiahan näiden tekemisessä on hauska ja rento tekeminen yhdessä. Jos kotoa ei löydy sulkia, voi koristelussa hyödyntää muffinssivuoat, teipinpalat ja lahjapaperinarut- katso lisää täältä.

Paperista voi myös askarrella virpomisvitsoihin söpöjä perhosia tai pupuja ja isetehdyt PomPom -lankapallot voi laittaa virpomisvitsoihin roikkumaan. Katso ohjeet paperikukkaan täältä.

Katso myös ohjeet suloisiin pääsiäispupuihin täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikonloppuna meillä juhlittiin tytön 7-vuotissynttäreitä ja hänen yksi toiveensa juhliin oli porkkanakakku. 

Löysin viime syksynä tämän Kakkutaiturin porkkanajuustokakun reseptin ja siitä lähtien se on ollut meillä ahkerassa käytössä. Tästä ihan mielettömän hyvästä reseptistä tulee kätevästi pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle. Juustokakku ja porkkanakakku samassa pellillisessä on vähän liiankin hyvää ja joka kerta se on hävinnyt varsin nopeasti parempiin suihin. Katso resepti täältä.

Synttäreitä meillä on joka vuosi juhlimassa iso joukko sukulaisia ja ystäviä, joten leivottavaa riittää. Tykkään leipoa kerralla isomman määrän ja tietyt reseptit tehdään aina vuodesta toiseen. Tämä Hellapoliisin välimerenpiirakka on ollut jo pitkään meidän suosikki, joka sopii myös kasvissyöjille. Katso resepti täältä.

Pääsiäisteemaisilla synttäreillä piti olla toki asu päästä varpaisiin. :) Kiinnitettiin itsetehty PomPom -mekkoon ja viimevuonna tehdyt pupunkorvat pääsivät myös taas käyttöön. Katso ohje PomPom -koristeisiin ja pupunkorviin.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Aloitettiin pääsiäiseen valmistautuminen tekemällä muutama koriste lasten kanssa. Porkkanakakun leipomisesta jäi sopivasti kananmunankuoret askarteluun. Munankuorimosaiikilla voi koristella pääsiäismunat, ruukut, maljakon tai vaikka korun. Munankuoret tarttuvat hyvin esimerkiksi myös betonipastalla päälystettyjen esineiden pintaan. Mosaiikin pohjaksi sopii lisäksi puu, lasittamaton keramiikka, pahvi tai styrox. 

(Tarvikkeet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan.)

Tee näin: 

Pistä styroxmunat tikkujen päähän, niin ne on helppo maalata. Käytä vaikkapa sukkapuikkoja tai varrastikkuja. Maalaa munat pastellivärisillä akryylimaaleilla. Puhdista kananmunankuoret ja irrota niistä kalvot. Keitä kuoria kiehuvassa vedessä, jotta saat ne kokonaan puhtaiksi. Murra kuoret paloiksi. Anna kuorien kuivua ja maalaa ne erivärisillä akryylimaaleilla. 

Jos haluat erilaisia pintoja, voit hioa kuoria hiomapaperilla ennen maalaamista. Askartelukaupassa myytävällä alkoholimusteella voit korostaa kuoren säröjä tai tehdä pingtaan kuvioita. 

Liimaa maalatut kuoret (tai halutessasi maalaamattomat) styroxmunien päälle ja anna työn kuivua. Käsittele pinta kestäväksi vesiohenteisella lakalla. 

Katso lisää ideoita pääsiäisaskarteluun täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram