
Raparperipiirakkaa on tehtävä joka vuosi. Meidän suosikki on ollut perinteisesti Maisemakahvilan -raparperipiirakka, mutta tällä kertaa päätettiin leipoa nopeampi versio. Tämän raparperipiirakan tekee todellakin 15 minuutissa. Apuna minulla oli kolme pientä kokkia. Tätä raparperipiirakkaa leivotaan varmasti vielä uudelleenkin, koska lopputulos oli herkullinen. Mascarponejuusto pehmentää sopivasti raparperin kirpeää makua. Söpön piirakasta saa asettelemalla raparperit "kalanruodon" mallisesti.
Raparperi-mascarponepiirakka (resepti: Kodin Kuvalehti)
Ainekset
- 100 g voita
- ¾ dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl grahamjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g raparperia
- 1 rs (250 g) mascarponejuustoa
- 1 muna
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria Pinnalle
- 1–2 rkl sokeria
Työvaiheet
Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Kuvan piirakka on tehty 18 x 25 cm:n vuokaan. Voit myös käyttää pyöreää irtopohja- tai piirasvuokaa (Ø 26 cm). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa varret ohuemmiksi tangoiksi ja sitten viiden sentin pätkiksi. Vatkaa mascarpone, muna, sokeri ja vaniljasokeri vispilällä sekaisin. Levitä seos vuokaan. Asettele raparperit korinpohjakuvion tapaan. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Katso myös resepti maisemakahvilan raparperipiirakkaan.