
Suloisimman äitienpäiväkakun voi tehdä nopeasti itse. Rakastan helppoja reseptejä ja yksinkertaisia ohjeita. Kiireisen arjen keskellä ei aina ole aikaa panostaa leipomiseen. Herkullisen kakun voi tehdä vain muutamasta raaka-aineesta ja leipominen voi olla yksinkertaisen hauskaa. Pääsiäisenä leivottu kinder-moussekakku valmistuu ilman liivatetta muutamasta raaka-aineesta. Katso resepti täältä.
Tässä äitienpäiväkakussa on käytetty kaupan valmiita mutakakkupohjia. Samanlaisen kakun, mutta erilaisilla täytteillä olen leiponut jo muutaman kerran mm. Babyshowereille ja pääsiäiseksi. Katso resepti täältä. Kakun pohjan voi toki leipoa halutessaan myös itse. Tämän äitienpäiväkakun täyteenä on käytetty kuohkeaa mascarponevaahtoa ja suklaata. Suklaan tilalle vaahdon joukkoon ja kakun päälle käy hyvin myös marjat.
Tarvitset
- 3 kpl mutakakkupohjaa (ohjeen kakussa Lidlin)
Mascarponetäyte:
- 4 dl kermaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- (200 g marjoja)
Koristeluun:
- Suklaarouhetta
- marjoja
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita joukkoon toisessa kulhossa vaahdotettu mascarpone. Lusikoi yksi kolmasosa täytteestä ensimmäisen pohjan päälle, lisää halutessasi väliin marjat. Laita toinen kakkupohja ja lusikoi taas kolmasosa kakun sisälle. Laita varovasti viimeinen kakkukerros paikalleen ja kaada loput täytteestä kakun päälle. Koristele suklaalla ja marjoilla.
Katso resepti nopeaan suklaakakkuun.