
Hannatädin keksit ovat todella yksinkertainen ja simppeli valmistaa. Leivottiin lasten kanssa näitä pikkuisia kakkuja pienen pojan nimenantojuhlaan. Herkulliset keksit voi leipoa hyvissä ajoin ennen juhlia ja säilyttää suljetussa purkissa huoneenlämmössä. Nämä keksit osaavat lapsetkin leipoa ja lopputulos on varmasti hyvä. Tässä perinteisessä reseptissä käytetään yleensä hapantuneen kerman kanssa leivinjauheen tilalla soodaa. Koska nykyisin kaupasta saa ostaa valmiina Arlan hapatettua kermaa, kokeiltiin laitaa kekseihin tätä. Juhlavia kekseistä tekee lopuksi lisättävä hento tomusokeripilvi keksien päällä.
Hanna-tädin kakut isoäidin tapaan
n.70 kpl
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl Arla hapatettua kermaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl perunajauhoja
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon hapatettu kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pyöritä taikina tangoiksi ja jaa pieniin n.2 cm kokoisiin paloihin. Pyöritä palat palloiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uuninipellille. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet tasaisen vaaleanruskean pinnan. Anna jäähtyä ja lisää ennen tarjoilua hento tomusokeripilvi keksien päälle.
Hapatettu kerma sopi täydellisesti näihin ihaniin ja perinteisiin Hanna-tädin kakkuihin. Katso myös resepti hapatetusta kermasta valmistettuun suklaamoussekakkuun ja salted caramel -piirakkaan.