Franzilan tilamyymälä ja kahvila Hämeenkyrössä on vierailemisen arvoinen paikka ja viimeksi sieltä tarttui mukaan muutamia eteerisiä öljyjä. Eteeristen öljyjen valikoima on Franzilassa suuri ja tuoksukynttilöihin voi valita jokainen mieleisensä. Olen tehnyt soijavaha -kynttilät yleensä itse ja tällä kertaa tuoksuna käytettiin hyttysiä karkottavaa sitronella -öljyä

Samalla kun sitruunainen aromi karkottaa ötökät, kynttilä antaa kotiin raikkaan tuoksun, joka ei muistuta lainkaan perinteistä hyttyskarkotetta. Ekologinen tuoksukynttilä on helppo tehdä soijavahasta ja eteerisestä sitronella-öljystä. Soijavahan sulamispiste on matala 45 -astetta, joten sulaa vahaa on miellyttävä levittää myös iholle. Lämmin öljy imeytyy ihoon ja kosteuttaa vaikkapa koppuraisia käsiä.  (ohjeet myös KK:n numerossa 11/2017) 

Tee näin: Tarvitset kynttilöihin kaksi lasipurkkia, joiden vetoisuus on noin 4 dl, 500 g soijavahaa (esim. Sinelli), sydänlankaa sekä sitronella öljyä (Franzila). Sulata soijavaha kattilassa miedolla lämmöllä samalla hämmentäen. Sido sydänlanka tikkuun, esimerkiksi grillivartaaseen. Aseta tikku lasipurkin päälle poikittain niin, että lanka riippuu suorana kohti purkin pohjaa. Kaada sulanut vaha purkkiin ja lisää 12-17 tippaa eteeristä öljyä. Anna kynttilöiden jähmettyä yön yli ennen käyttöä. 

Hyttysiä karkottavat kynttilät ovat ihana lahja vaikkapa mökkiviemisiksi ja tuovat omaan kotiinkin raikkaan tuoksun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla