Olen koukussa erilaisten marenkien ja marenkikakkujen valmistamiseen. Valmis marenki sopii niin täydellisesti suklaan, rahka/kermavaahtoseoksen, nutellan ja polka -tikkareiden kanssa, että tällainen talvisempi versio oli tehtävä pikkujoulupöytään. Tonttujen sijaan voi marengista pursottaa myös lumiukkoja tai joulukuusia.

Marenkitaikinan tein TÄLLÄ ohjeella ja sain siitä tehtyä 14 kpl tonttuja. Valmiista taikinasta otin 1/3 osaa tonttulakkeja varten ja värjäsin vaahdon punaisella elintarvikevärillä. Pursottamisen ja paistamisen jälkeen koristelin silmät ja suun sulatetulla suklaalla. Kakun pohjat tein myös samalla ohjeella. Täytteenä kakussa on nutellaa, rahka/kermaseos, suklaalevy ja polka -tikkareita murusena. 

Kakku sai niin suuren suosion, että samanlainen tehdään varmasti joulupöytään. Kesällä harjoiteltiin ruusumarenkien pursotusta- katso ohje täältä. Ja halloweeninä kummitusten tekemistä- katso ohje täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla