Pataleipä on onnistuessaan herkullista ja ihanan helppo valmistaa. Vaikka taikina kohoaakin pitkään, niin tämän valmistaminen käy ilman taikinan vaivaamista. Tuoreena ja lämpimänä kaurapataleipä on parhaimmillaan, eikä meillä tätä leipää jäänyt yhtään seuraavalle päivälle. On testattu Perheen ruokavuosi -kirjan reseptejä lasten kanssa. Kirja on tuonut kaivattua inspiraatiota ruoanlaittoon ja leivontaan. Naperosta nautiskelijaksi -kirja oli meidän perheessä suosittu ja tämä kirja on jatkoa sille. Reseptit ovat helppoja ja jokaiseen vuodenaikaan löytyy omanlaisensa. Kirjan lopusta löytyy pohja kuukauden ruokakalenterille, joka ainakin meidän perheessä tulee käyttöön. Aina ei ole mahdollista suunnitella kaikkea ennakkoon, mutta joskus suunnittelu voi säästää aikaa ja vaivaa. Ruokakalenterin avulla voi myös valmistaa, että syödään tarpeeksi monipuolista ja vaihtelevaa ruokaa.

(Kirja saatu näkyvyyttä vastaan.)

Kaurapataleipä (resepti: perheen ruokavuosi, s.35)

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • kourallinen pellavansiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl kuivahiivaa
  • 3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä (n. 42-asteista)

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää lämmin vesi ja sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12-24 tunniksi. Voit laittaa kulhon kohoamaan kylmään uuniin tai mikroon, sillä ne on varmasti vedottomia. Kumoa taikina reilusti jauhoitetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pyöreä leipä, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia. Laita kannellinen, 2-3-litran uunipata kylmään uuniin ja laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut pöydällä puolisen tuntia, ota kuuma pata uunista ja nosta taikina kuumaan pataan. Tee pinnalle terävällä veitsellä tai saksilla koristeviilto ja ripottele päälle hieman jauhoja. Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin puoleksi tunniksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista 15 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ja tarjoile tuoreena.

Keittiössä iloinen pälpätys ja soppakauha viuhuu. Koko perheen ruokavuosi -kirjan arvontaan voit osallistua Huvikumpu -instagramissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram