
Vappu lähestyy ja ensimmäiset donitsit herkuteltiin jo viikonloppuna. Heilorin-donitsipellillä on todella nopea valmistaa monta donitsia ilman kuuman rasvan kanssa sähläämistä. Lasten mielestä erityisesti donitsien koristelu ja kuorruttaminen on hauskaa. Kuorruteena käytettiin tänä vuonna valmista kondenoitua kinuskikastiketta. Viime vuonna kokeiltiin donitseihin herkullista Omar -kastiketta, katso resepti täältä. Karamellisoidusta kastikkeesta kuorrutteen tekee kuitenkin super nopeaa ja lopputulos on täydellinen.
Donitsit pellillä (resepti soppa 365)
Ainekset
- 1 dl piimää
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl ruokaöljyä
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 (luomu)appelsiinin kuori tai 2 tl kardemummaa
- Lisäksi öljyä pellin voiteluun
- (50g voita) uunissa paiston jälkeen
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä. Sekoita kulhossa piimä, sokeri, öljy ja kananmuna. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos ja nesteet nopeasti tasaiseksi taikina. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puoleenväliin. Paista donitseja uunissa 7-8 minuuttia. Sulata voi. Kumoa donitsit leivinpaperille ja voitele ne voisulalla. Anna donitsien jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuorruttamista. Sekoita haluamasi kuorrute. Kasta donitsi kuorrutteeseen ja koristele donitsit kuivatuilla marjoilla, kookoshiutaleilla ja nonparelleilla.
Kinuskikuorrutus
- 1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
- strösseleitä
Kasta viilenneet donitsit puoleen väliin karamellikastikkeessa. Nosta leivinpaperin päälle ja koristele strösseleillä. Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin.
Katso resepti granaattiomena-inkiväärisimaan.