
Tämä resepti syntyi pitkän kehittelyn ja kokeilun tuloksena. Makean ja suolaisen liitto toimii aina- erityisesti tässä kakussa! Suolakinuski maistuu täydelliselle juustokakun kanssa. Tällä kertaa tein suolakinuskia kondensoidusta maidosta mikrossa keittämällä. Tällä tavalla suolakinuski valmistui muutamassa minuutissa ja oli ihanan helppo valmistaa ilman liedellä keittelyitä. Valmiista kakusta tuli mielettömän hyvää. Muutama tätä kakkua maistanut pyysi jo reseptiä itselleen ja sanoi parhaaksi maistamakseen juustokakuksi.
Juustokakun tein neliskanttiseen vuokaan, sillä halusin tehdä paloista pieniä leivoksia. Valmiit kakunpalat voisi hyvin koristella vaikkapa puolukoilla ja mintunlehdillä. Nämä herkulliset suolakinuski-juustokakku leivokset olivat menestys ja tämä resepti oli kirjoitettava talteen.
Suolakinuski juustokakku
Suolakinuski juustokakku (n.24 pientä leivosta)
Pohja:
- 300 g digestive -keksejä
- 75 g voisulaa
Täyte:
- 2 dl Flora -vanilla vaahtoa
- 2 x 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kondensoitua maitoa
- 5 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua
Kinuskikastike:
- 1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa
- 0,5 dl tummaa siirappia
- 1 tl suolaa
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua Vaahdota vaniljakastike. Sekoita varovasti vaahdon joukkoon 1 dl kondensoitua maitoa. Sekoita tuorejuusto vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Valmista kinuskikastike. Sekoita kondensoitu maito, siirappi ja suola mikronkestävässä kulhossa. Laita seos mikroon puoliteholle 5-6 minuutiksi ja sekoita seosta minuutin välein. Seos on valmista, kun se on tarpeeksi jähmeää. Kaada kinuskikastiketta raidoiksi kakun päälle ja vedä veitsellä marmorikuvioita kakkuun. Näin kinuski valuu osittain kakun sisään. Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa. Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi jäisillä puolukoilla ja mintunlehdillä.
Katso resepti myös Kinder-juustokakkuun.
Kuulostaa ihanalle, mutta miten tuo päällinen tehdään, jos taloudessa ei ole mikroa.
Heippa, kinuskin voi helposti keittää kondensoidusta maidosta myös kattilassa hämmentäen, kunnes seos on tarpeeksi paksua.
Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto
Näyttääpä hyvältä! Pakko jossain vaiheessa testata ?
-P-
Kai tuo 2dl flora vanilla on ENNEN vatkaamista? 2 dl vatkattua vaahtoa tuntuisi olevan niin vähän. No, toivottavasti ymmärsin oikein, kakku jääkaapissa ja menossa lauantaina pojan koulun myyjäisiin?