Tämä resepti syntyi pitkän kehittelyn ja kokeilun tuloksena. Makean ja suolaisen liitto toimii aina- erityisesti tässä kakussa! Suolakinuski maistuu täydelliselle juustokakun kanssa. Tällä kertaa tein suolakinuskia kondensoidusta maidosta mikrossa keittämällä. Tällä tavalla suolakinuski valmistui muutamassa minuutissa ja oli ihanan helppo valmistaa ilman liedellä keittelyitä. Valmiista kakusta tuli mielettömän hyvää. Muutama tätä kakkua maistanut pyysi jo reseptiä itselleen ja sanoi parhaaksi maistamakseen juustokakuksi.

Juustokakun tein neliskanttiseen vuokaan, sillä halusin tehdä paloista pieniä leivoksia. Valmiit kakunpalat voisi hyvin koristella vaikkapa puolukoilla ja mintunlehdillä. Nämä herkulliset suolakinuski-juustokakku leivokset olivat menestys ja tämä resepti oli kirjoitettava talteen.

Suolakinuski juustokakku

Suolakinuski juustokakku (n.24 pientä leivosta)

Pohja:

  • 300 g digestive -keksejä
  • 75 g voisulaa

Täyte:

  • 2 dl Flora -vanilla vaahtoa
  • 2 x 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 5 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua

Kinuskikastike:

  • 1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua Vaahdota vaniljakastike. Sekoita varovasti vaahdon joukkoon 1 dl kondensoitua maitoa. Sekoita tuorejuusto vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Valmista kinuskikastike. Sekoita kondensoitu maito, siirappi ja suola mikronkestävässä kulhossa. Laita seos mikroon puoliteholle 5-6 minuutiksi ja sekoita seosta minuutin välein. Seos on valmista, kun se on tarpeeksi jähmeää. Kaada kinuskikastiketta raidoiksi kakun päälle ja vedä veitsellä marmorikuvioita kakkuun. Näin kinuski valuu osittain kakun sisään. Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa. Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi jäisillä puolukoilla ja mintunlehdillä.

Katso resepti myös Kinder-juustokakkuun.

Kommentit (4)

Vierailija
5/4 | 

Kuulostaa ihanalle, mutta miten tuo päällinen tehdään, jos taloudessa ei ole mikroa.

Liz
8/4 | 

Kai tuo 2dl flora vanilla on ENNEN vatkaamista? 2 dl vatkattua vaahtoa tuntuisi olevan niin vähän. No, toivottavasti ymmärsin oikein, kakku jääkaapissa ja menossa lauantaina pojan koulun myyjäisiin?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla