Kesä tekee jo tuloaan ja pieni varaslähtö vappuun otettiin viikonloppuna. Tyttö on toivonut jo pitkään, että leivotaan yhdessä donitseja. Erityisesti niiden koristelu ja kuorruttaminen tuntuu olevan lasten mieleen. Enkä kyllä ihmettele miksi. Kuorruteena käytetty omar-kastike on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellisen makuinen ja helppo valmistaa. Donitsipellillä donitsit tulevat myös valmiiksi nopeasti, eikä kuuman rasvan kanssa tarvitse sählätä. Me tykättiin tästä pienemmästä Heilor-donitsivuoasta, mutta katselin myös söpöä sydänvuokaa täältä. Jos ei halua hankkia donitsivuokaa, donitsit voi tehdä myös helposti muffinivuoalla. Silloin pitää lisätä muutama minuutti paistoaikaa ja paistetuihin donitseihin tehdä reijät omenaporalla. Varmasti paistetaan meidän donitsit kätevästi vuoalla jatkossakin.

Omar-donitsit pellillä (resepti soppa 365)

Ainekset

  • 1 dl piimää
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 (luomu)appelsiinin kuori tai 2 tl kardemummaa
  • Lisäksi öljyä pellin voiteluun
  • (50g voita) uunissa paiston jälkeen

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä. Sekoita kulhossa piimä, sokeri, öljy ja kananmuna. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos ja nesteet nopeasti tasaiseksi taikina. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puoleenväliin. Paista donitseja uunissa 7-8 minuuttia. Sulata voi. Kumoa donitsit leivinpaperille ja voitele ne voisulalla. Anna donitsien jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuorruttamista. Sekoita haluamasi kuorrute. Kasta donitsi kuorrutteeseen ja koristele donitsit kuivatuilla marjoilla, kookoshiutaleilla ja nonparelleilla.

Omar-kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pussi Omar-karkkeja

Lämmitä kerma kattilassa miedolla lämmöllä hämmentäen. Lisää joukkoon kuoritut Omar-karkit ja anna niiden sulaa kerman joukkoon. Anna kastikkeen jäähtyä ja sakeentua hieman ja kasta donitsit kastikkeessa. Koristele lopuksi strösseleillä. 

Katso ohjeet Omar-jäätelöön.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla