
Omenasato on tänä vuonna valtava. Sadosta on jo tehty Huvikummun -omenapiirakkaa, hilloa ja mehua. Tämä iso omenapuuvanhus on antanut omenoita yli omien tarpeiden. Puun sato on riittänyt meidän perheen lisäksi jo neljälle muulle ja vieläkin on lisää tulossa.
Tänä vuonna kokeiltiin leipoa venäläinen omenakakku. Omenakakku oli aivan mielettömän mehevä ja herkullinen jäätelön kanssa. Omenoita ei tässä kakussa tarvitse säästellä ja taikina sitoo kakun omenat yhteen. Kakku oli ihanan helppo tehdä lasten kanssa. Tämän kakun resepti oli otettava talteen ja varmasti tehdään sitä vielä monta kertaa uudelleen.
Alkuperäinen ohje- Soppa.fi
Omenakakku Sharlotka
Ainekset
- 5 kpl Granny Smith-omenaa (tai reilusti kotimaisia hapokkaita omenoita, meillä n.15 kpl)
- 3 kananmunaa (M-koko)
- 2 1/2 dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- kanelia
- tomusokeria
Työvaiheet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka kevyesti. Voitele myös leivinpaperiarkki ja liimaa se vuoan pohjalle ja reunoille. Pese ja leikkaa omenat paloiksi siemenkotaa myötäillen. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vuokaan. Omenoita on vuoassa riittävästi, kun ne täyttävät vuoasta noin puolet. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Levitä paksu taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle kanelia ja tomusokeria. Vinkki! Tarjoa kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kanssa.
Katso myös resepti maisemakahvilan -piirakkaan.
Vaikuttaa tosi herkulliselta ja ihan pakko kokeilla!
Kiitos reseptistä.
Eikö tule leivinjauhetta lainkaan?