
Kakkujen koristelu on hauskaa ja lapset odottavat aina innolla, minkälainen synttärikakku on luvassa. Tämä tytön syntymäpäiville leipomani pääsiäiskakku koristeltiin rosmariiniilla, pajunoksilla, suklaamunilla sekä Schleich-hahmoilla. Kakun alustan löysin Confetti -myymälästä. Viirinauhan pajunoksien väliin askartelin hamppunarusta. Kakun pohjan leivoin 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan.
Kakkupohja
- 4 kpl kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 35-50 minuuttia. Voit kokeilla paistoajan jälkeen ohuella grillivarrastikulla onko kakku kypsää ja tarttuuko taikina tikkuun. Anna valmiin kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan terävällä veitsellä.
Täyte
- 5 dl kermaa
- 2,5 dl mansikkahilloa
- 1 dl mansikoita tai vadelmia
- mehulla kostutus
Vatkaa kerma vaahdoksi. Aseta kakkupohja pyörvälle vadille. Kostuta pohja mehulla. Täytä kakku mansikoilla, hillolla ja kermalla vuorotellen. Aseta seuraava kerros ja tee samoin uudelleen. Jätä kuorrutukseen 1/3 osa kermasta. Kuorruta kakku huolettomasti isoa lastaa apuna käyttäen joka puolelta kermalla.
Koristelu
- 2 kpl pajunoksia
- hamppunarua
- suklaamunia
- Schleich-hahmot
Laikkaa pajunoksat sopivan kokoisiksi ja valmista hamppunarusta "viirit". Upota pajunoksat ja rosmariininoksat oikeille paikoilleen Asettele lopuksi Schleich-hahmot ja muut koristeet kakun päälle.
Katso myös resepti pääsiäisen pupukakkuun ja porkkanakakkumuffineihin.