
Kun makeannälkä yllättää, niin suosittelen näitä herkullisia Bricadeiros -toffeesuklaapalloja. Näihin herkullisiiin toffeesuklaapalloihin tarvitsee ainoastaan kondensoitua maitoa, voita ja kaakaojauhetta. Herkku on todella yksinkertainen valmistaa, mutta niin hyvää. Suklaapallot voi pyöritellä haluamassaan strösselissä, mutta meidän suosikki on hasselpähkinärouhe. Nämä olisivat suloisia pääsiäispöytään. Tein myös ystävänpäiväherkuiksi näitä, katso lisää täältä.
Brigadeiros (n.15 kpl)
- 1 purkki kondensoitua maitoa n. 400ml
- 3 tl kaakaojauhetta
- 3 rkl sulaa voita
- Makuaine: esim. minttuaromi, kahvilikööri jne.
- Koristeeksi: valkosuklaarouhetta, mariannemurska, strösseleitä, kookosrouhe, sormisuola, suolapähkinät, jogurttirusinat jne.
Kaada kondensoitu maito, kaakaojauhe ja voi kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä seosta hieman keskilämpöä kuumemmalla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen. Alenna lämpöä, kun seos alkaa paksuuntua. Kypsennä n.10 minuuttia, kunnes massa on sopivan paksua. Kun lastalla vetäessä massa jää hetkeksi reunoille, se on valmista. Massan tulee olla toffeemainen. Kaada valmis massa laakealle lautaselle. Jäähdytä jääkaapissa n. 1 h. Ota massasta lusikalla nokare brigadeiromassaa ja pyörittele se voidelluin käsin haluamasi pieniksi palloiksi. Kierittele vamis pallo valitsemassasi päällysteessä ja aseta makeisvuokiin. Viimeistele halutessasi puolikkailla jogurttirusinoilla tai pähkinöillä. Säilytä jääkaapissa.
Kirjoittelen nykyisin aktiivisesti Instagramin puolelle. Meidän viikonlopun touhuja voit kastella Huvikumpu -instagramista- täältä.