
Raparperipaistosta oli tehtävä aina lapsena ja sitä herkuteltiin jäätelön kanssa. Jos makeanhimo yllättää yhtäkkiä- tämän superhelpon paistoksen tekee muutamassa minuutissa. Jos kaapissa ei ole fariinisokeria, sen voi hyvin korvata tavallisellakin. Mutta fariinisokeri tekee ihanan toffeisen pinnan paistokselle. Osan kaurahiutaleista voi hyvin korvata myös jauhoilla.
Raparperipaistos
- n. 500 g (5-7 raparperinvartta pilkottuna)
- n. 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
pinnalle
- 100 g voita lohkoina
Kuori ja pilko raparperit. Lado raparperit piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle sokerit, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita seos. Laita seoksen päälle voilohkareet. Paista uunissa 200 asteessa n. 1 h.
Katso resepti Dumle -jäätelöön.