Muutama viikko sitten minut yllätettiin täysin. Itkettää vieläkin, kun ajattelee sitä hetkeä. Yhtäkkiä keittiössä seisoi monta rakasta ystävää, jotka pyysivät lähtemään mukaansa. Minua ei ole koskaan yllätetty samalla lailla ja liikutuin täysin! Hammasta purren lähdin seuraamaan saattuetta, että en olisi räjähtänyt vollottamaan ihan täysin! Olen niin kiitollinen ystävistä, naapureista ja tukiverkosta ympärillä. Vauvan on hyvä syntyä tällaisten ihmisten ympärille. Esikoisen aikaan olin aika yksin oman odotukseni kanssa, eikä ympärilläni ollut samalla lailla tukiverkostoa. 

Juhlat alkoivat naapurin puolella, jonne oli laitettu kaikki valmiiksi. Oli ihanaa yhdessäoloa, herkuttelua, pientä ohjelmaa ja naurua. Kaikista tärkeintä oli nähdä ystävät yhdessä, saada viettää ikimuistoinen kesäpäivä ja ilta ilman huolia. Tätä päivää ja noihin hetkiin palaan varmasti vielä monta kertaa uudelleen. Kun vauva syntyy, väsymys on ihan erilaista ja tällainen päivä oli maailman parasta ennen pienen syntymää. Voi kumpa sen hyvän olon saisi purkitettua talteen noita väsymyksen hetkiä varten. On ihmisiä, jotka välittää ja tahtoo hyvää. Sanotaanhan, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan kokonainen kylä ja se sanonta pitää varmasti paikkansa. Yksin rämpiminen marraskuun loskassa on ainakin tuhat kertaa raskaampaa ja pieten lasten äitinä sitä tukiverkostoa ei ole koskaan liikaa. 

Raskausajan maha ikuistettiin kipsivaluun. Olen ollut itse kerran aikaisemmin tekemässä ystävälleni samanlaista, mutta tälläkertaa sain olla mallina itse. Kuumana hellepäivänä sen tekeminen pihalla onnistui parhaiten ja kylmä vesi kipsissä tuntui mukavalle. Kipsimahan tekeminen kestää noin puoli tuntia ja kannattaakin ostaa valmiiden askartelukaupan pakkauksien sijaan apteekista edullisempaa kipsinauhaa. Kipsimahan tekoon tarvitsee myös alustan, elmukelmua ja vesikulhon. Ensin maha suojataan elmukelmulla, jonka jälkeen kipsinauhasta leikataan soiroja. Soirot kastellaan veteen ja ladotaan mahan päälle. Valmis maha saa kuivua n. 10 min ja se irtoaa helposti mahan päältä. Kipsimahan voi koristella esim valokuvilla decoupage -lakalla tai maaleilla. 

Ilta jatkui ja poskipäät kipeänä & hymy korvissa oli ihana mennä nukkumaan. Tästä raskaudesta minulla on monta hyvää muistoa ja valokuvaa. Kerrankin olen tallentanut ne pienet potkut mahan läpi, ottanut valokuvia ja ikuistanut raskausmahan kipsivaluun. Sillä tiedän, että kaikesta kivustakin huolimatta, näitä hetkiä tulee vielä ikävä ja ihan kohta tämä odotus on vain muisto. Oletko järjestämässä ystävällesi yllätystä? Katso ideat vauvajuhliin

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla