
Makeiden herkkujen lisäksi tehtiin viikonloppuna näkkäriä. Itse tehty näkkäri on mukavan helppo tehdä ja maistuu koko perheelle. Tästä terveellisestä, mutta herkullisesta näkkäristä tuli suosikki hetkessä ja ohje oli kirjoitettava talteen. Pellillinen näkkäriä hävisi pöydältä nopeasti ja lapset halusivat leipoa tätä lisää.
Kaura ruis-siemennäkkäri
Tarvitset
- 1 dl auringonkukansiemen
- 1 dl seesaminsiemen
- 1 dl pellavansiemen
- 1 dl kurpitsansiemen
- 1 dl pinjansiemen
- 1 dl kauralese (iso-kaura)
- 2,5dl ruisjauho
- 2 dl vettä (kiehuvaa)
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja öljy. Levitä massa leivinpaperin päälle. Kauli massa tasaiseksi kahden leivinpaperin välissä. paista kiertoilmalla uunin keskitasossa 150-160 asteessa n.45 minuuttia. Paloittele näkkileipä ja tarjoile oikean voin kera!
Katso ohje karjalanpiirakoihin.