Makeiden herkkujen lisäksi tehtiin viikonloppuna näkkäriä. Itse tehty näkkäri on mukavan helppo tehdä ja maistuu koko perheelle. Tästä terveellisestä, mutta herkullisesta näkkäristä tuli suosikki hetkessä ja ohje oli kirjoitettava talteen. Pellillinen näkkäriä hävisi pöydältä nopeasti ja lapset halusivat leipoa tätä lisää. 

Kaura ruis-siemennäkkäri

Tarvitset

  • 1 dl auringonkukansiemen
  • 1 dl seesaminsiemen
  • 1 dl pellavansiemen
  • 1 dl kurpitsansiemen
  • 1 dl pinjansiemen
  • 1 dl kauralese (iso-kaura)
  • 2,5dl ruisjauho
  • 2 dl vettä (kiehuvaa)
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja öljy. Levitä massa leivinpaperin päälle. Kauli massa tasaiseksi kahden leivinpaperin välissä. paista kiertoilmalla uunin keskitasossa 150-160 asteessa n.45 minuuttia. Paloittele näkkileipä ja tarjoile oikean voin kera!

Katso ohje karjalanpiirakoihin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla