
Meidän 8-vuotias on innostunut kovasti leipomisesta ja halusi leipoa jotain herkullista. Tutkittiin reseptikirjoja yhdessä ja päätettiin yhdistää muutama suosikkiresepti. Jauhoton mutakakku ja suolakinuski sopivat täydellisesti yhteen. 8-vuotias osasi leipoa kakun alusta loppuun itse lukuun ottamatta valkuaisen ja keltuaisen erottelua. Jos viikonloppuna herkkuhammasta kolottaa, tämä kakku vie varmasti makeannälän!
Suklaakakku
- 250 g tummaa suklaata
- 150 g Valio voita
- 1 tl espressojauhetta
- 4 kananmunaa
- ½ dl fariinisokeria
pingota n. 23 cm:n irtopohjavuokan pohja ja reunat leivinpaperilla. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa liedellä. Lisää pikakahvijauhe ja sekoita suklaa, voi ja kahvijauhe yhteen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan kattilassa sitä alaspäin kallistaessa. Nostele valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon. Kaada massa vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja valmista kaukun kuorrute.
Kuorrute
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 25 g voita
- 0,5 tl suolaa
Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.
Katso myös resepti kinuskikakkuun.
Oi nam, mä niin tiedän, että suklaata rakastava poikaystäväni ihastuisi tähän!:) Ehkäpä joku päivä yllätän hänet <3 Syntymäpäiväksi valmistui viimeksi pätkiskakku :)
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa