
Tämä herkku on takuuvarma jälkiruoka. Varsinkin uusien mansikoiden kanssa. Mikä parasta, tämän jälkkärin tekee kädenkäänteessä. Marengit voi ostaa myös valmiina, mutta itse teen yleensä isomman satsin esim. marenkikakkua tehdessä.
Katso resepti marenkikakkupohjaan.
Tämän jälkkärin tekemiseen menee vain n.15 minuuttia ja mansikoiden lisäksi voi hyvin käyttää vaikkapa vadelmia, mustikoita tai mitä vain tuoreita marjoja. Herkun kruunaa tuoreet mintunlehdet puutarhasta.
Eaton Mess
- 2dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- n. 50 g marenkia
- n. 5 dl tuoreita marjoja paloina
- n. 4 mintunoksaa
Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit. Palottele marenki jaa ne jälkiruokamaljoihin tai mukeihin. Laita päälle kermavaahtoseos ja marjat & sekoita kevyesti. Koristele mintunlehdillä.
Katso myös resepti britakakkuun.