Itse tehtyjen kynttilöiden valmistus on hauskaa puuhaa. Näin pimeään vuodenaikaan kynttilöitä kuluu meillä paljon ja niitä tehdään joka vuosi aina lisää. On kokeiltu tehdä kynttilöitä mehiläisvahasta, soijavahasta ja parafiini/steariini -yhdistelmällä. Vanhat kipot ja kupit tulevat näin hauskalla tavalla hyödynnettyä. Soijavaha on meidän suosikki, sillä sitä voi käyttää kauniin kynttilän lisäksi myös huuli/käsirasvana. Kynttilöitä tekee nopeasti 20-40 kpl. 

Kynttilä on hyödyllinen ja kaunis. Soijavahakynttilän vahaa voi käyttää hieronnassa tai kuiviin käsiin. Kynttilän sulamispiste on matala, eikä vaha ole liian kuumaa, vaikka sitä kaataisi suoraan iholle (katso video lopussa). Lämmin öljy imeytyy ihoon, kosteuttaa pakkasesta kuivuneita käsiä ja antaa samalla hyvän tuoksun. Tuoksukynttilä on myös ihana joulutuliainen, joka ilahduttaa varmasti. Ekologinen tuoksukynttilä on helppo tehdä ja maustaa haluamallaan eteerisellä öljyllä.

Kynttilän valmistustarvikkeet; Lahtisen vahavalimo

Tee näin: Tarvitset kynttilöihin 10 kpl kahvikuppia tai lasipurkkia, joiden vetoisuus on noin 1,5 dl, 1 kg soijavahaa, parafiinia tai steariini & parafiini sekoitusta. Tarvitset myös vahoitettua sydänlankaa, sekä haluamaasi kosmetiikkalaatuista eteeristä öljyä. Sulata soijavaha kattilassa miedolla lämmöllä samalla hämmentäen. Aseta vahoitettu sydänlanka pystyyn kippoon. Kaada sulanut vaha kippoon ja lisää 10 tippaa eteeristä öljyä. Anna kynttilöiden jähmettyä yön yli ennen käyttöä. Katso soijavaha kynttilöiden -ohjevideo lopussa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla