
Tässä meidän yksi suosikkiresepti makeanhimon yllättäessä. Itsetehty toffee on parasta. Varsinkin, jos se on sopivasti pehmeää ja maustettu vaniljalla. Hieman jouluisemman maun toffeeseen saa lisäämällä massaan piparminttuaromia. Mikrossa keitettyyn massaan voi lisätä halutessaan myös hasselpähkinärouhetta. Tämä mikrotoffee on koko perheen suosikki ja lapsetkin osaa valmistaa sen helposti muutamassa minuutissa.
Vaniljainen mikrotoffee
- 8 rkl sokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 4 rkl sulatettua voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl siirappia
Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja siirappi keskenään. Sulata voi mikrossa ja lisää se seokseen. Sulata seos mikrokulhossa n. 3 min. Sekoita massaa välillä. Lisäämällä aikaa- seoksesta tulee jähmeämpää. Kaada seos silikoonisiin muotteihin tai leivinpaperille ja anna jäähtyä. Anna jäähtyä muutama tunti jääkaapissa tai seuraavaan päivään.
Katso ohje maapähkinävoifudgeen.