Ja ruusukylpyä suloisille jaloille..

"Filosofi Demokritos arvioi sen olevan onnellinen, joka ei sure sitä mikä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on."


"Platon määritteli onnellisuuden hyvän saavuttamiseksi pysyvästi. Onnellisuus on Platonilla tavallaan rakkauden jatke. Rakkaus on kaipuuta hyvään, joka puuttuu. Rakkauden kohdetta ei voi tämän määritelmän mukaan saavuttaa, mutta onnellisuus on lopulta muoto johon rakkaus voi johtaa."

"Aristoteles käsitteli onnellisuutta (kreik. eudaimonia) kirjassaan Nikomakhoksen etiikka. Aristoteles oli sitä mieltä että onnellisuus on elämän päämäärä, ja niin kauan kuin yksilö pyrkii hyvyyteen, hyvät teot seuraavat itsestään tästä kamppailusta, tehden yksilöstä hyveellisen ja siten onnellisen."


"Psykoanalyysin perustajan Sigmund Freudin mukaan rakkaus ja työ ovat tärkeimmät onnen lähteet."

Nämä ajatukset löytyivät Wikipediasta, kovasti tuota onnellisuutta on pohdittu joka puolella viime päivinä, joten päätin itsekin tarttua aiheeseen. Kaikkeen onneensa ei tietysti voi itse vaikuttaa, mutta paljon onnellisuudessa on usein myös omasta asenteesta kiinni. En varmasti ikinä unohda tunnetta, kun huomasin, että elämä jatkuukin, vaikka kerran jouduin huonojen ennustusten saattelemana sairaalaan. Pelkkä lasten rutistaminen kainaloon, yhdessä tekeminen ja liikkumaan pääseminen tuntui ihmeeltä. Kiitollisuus oli valtava, kun sai elämään jatkoa ja maailma näytti aika upealta paikalta täynnä MAHDOLLISUUKSIA! 

Ja toisaalta kokemus myös antoi rohkeutta tehdä juuri niitä asioita, mitkä kokee itselleen tärkeiksi, piittaamatta muiden mielipiteistä. Mielipiteitähän aina löytyy suuntaan jos toiseen, mutta omaa suuntaani ei kukaan muu voi tietää tai sanoa. Ja kyllä siihen onneen kuuluu myös pettymykset ja vastoinkäymiset, juuri niiden kautta ne hyvät päivät vasta ovatkin jotain! Mikään elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, eikä tarvitsekkaan.. Kuitenkin elämää on hieman mukavampi tallata eteenpäin hymy huulilla ja jakaen hyvää, mikäli siihen annetaan mahdollisuus. Meidän koti on täynnä pastellivärejä ja vaatteet iloisia kuoseja, koska ne vaan tuovat hyvää mieltä meille harmauden sijasta. Pieniä valintoja, jotka vaikuttavat arkeen, uskallusta kulkea juuri siihen omaan suuntaan! Myös rakkauden ja työn toivon lasteni löytävän kuunnellen omaa sisimpäänsä ja luottaen omaan ääneensä!

Hellepäivien kunniaksi viilennettiin ja hemmoteltiin jalkojamme ruusukylvyllä. Reseptin tähän ruusukylpyyn ja onnenhetkeen löydät täältä, klik.

"i have decided to be happy because it is good for my health." Voltaire

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla