Viime päivinä pala on ollut kurkussa monta kertaa ja itku herkässä. Keskustelu maahanmuuttajista on kärjistynyt ja saanut ikäviä sävyjä. Miten minä haluaisin tulla kohdatuksi, pitkän vaarallisen matkan jälkeen? Traumaattisten kokemusten sekä juuri ja juuri hengissä selvinneenä? Eikö meille ole joskus opetettu, että kohtele toisia niin kuin toivoisit itseäsikin kohdeltavan? Toivon todella, että ainakin lapseni oppisivat tuon yhden elämän kultaisimmista "säännöistä". Ja monesti huomaan, että se tieto asuukin jo valmiiksi viattomassa lapsessa. Halu auttaa muita. Koska me voimme ja meille se on etuoikeus. Pieni tyttö oli valmis antamaan kaikki vielä sopivatkin vaatteet pois, kun kuuli miksi niitä tarvitaan. Tytöllä tuli kyynel silmään ja siinä me halasimme vaatekasan edessä toinen toisiamme. Empatia asuu pienessä lapsessa syvällä. 

Meitäkin on joskus autettu, nyt on meidän vuoro. Edes pienesti, omien voimavarojen puitteissa. Eikä se vaatinut meiltä kuin pienen hetken. Pakkasimme laatikoihin kaiken meille tarpeettoman; talvivaatteet, villavaatteet, kengät, pipot ja tarpeettomat lastenrattaat. Joillain niistä on huutava pula ja meillä ne ovat pyörineet tarpeettomina kaapeissa. Toivottavasti nuo pienet vaaleanpunaiset reinot ja muut villavaatteet lämmittäisivät edes hiukan suomen kylmyydessä. Onneksi tapoja auttaa on monia. Eikä yhdelle annettu apu ole toisilta pois. 

Tampereella vaate ja tavaralahjoitukset voi viedä Lielahden konttiin tai suoraan vastaanottokeskuskiin. Aamulehti kirjoittaa näin; "Tällä hetkellä on tarvetta esimerkiksi lastenvaunuille, rattaille, syöttötuoleille, lastensängyille, miesten ja naisten hyväkuntoisille ja lämpimille vaatteille, vastasyntyneiden vaatteille, koululaisten lämpimille vaatteille, astioille (lautaset, lasit), keittiövälineille (lusikat, kattilat), 80–90 sentin levyisille perussängyille, verhoille, liinavaatteille sekä hyväkuntoisille tyynyille ja peitoille. "

"SPR tarvitsee myös vapaaehtoisia henkilöitä lahjoitusten liikuttamiseen ja organisointiin vastaanottokeskuspaikkakunnilla. Tarvetta on esimerkiksi lajittelijoille, tavaran kantajille ja kokoajille. SPR toivoo valmiita muutaman hengen ryhmiä, jotka voivat ilmoittautua sähköpostitse Anu Myllärille osoitteeseen anu.myllari@redcross.fi. Viestissä voi kertoa, montako henkeä on mukana, koska ryhmä pääsee tulemaan ja minne."  

Nostan suuresti hattua myös Tamperelaiselle perheelle, joka oli valmis antamaan kodistaan tilaa yhdelle perheelle. Olen onnellinen huomatessani, että ympärillä on oikeasti myös ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan ja avaamaan kotinsa ovet. Kriisissä tarvitaan kaikkia, koska me voimme ja meille se on etuoikeus. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla