
Minttu-suklaajäätelö on oma suosikkimakuni jäätelöistä ja herkkua on saatava joka kesä! Tehtiin jäätelön seuraksi itse rapeat tötteröt vohveliraudalla ja voi kuinka hyviä niistä tulikaan. Koristeltiin jätskit strösseleillä ja keksimuruilla. Meillä taitaakin pyöriä koko kesän pieni "jäätelökioski" kotona ja valikoimaa laajennetaan koko ajan. Tervetuloa jäätelökesä!
MInttu-suklaa jäätelö
- 4 dl kuohukermaa
- 2 prk 200 g maustettua minttu-suklaa rahkaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- puoli pakettia murskattua marianne -täytekeksejä tai minttu-suklaa keksejä
- ½ dlsokeria (maun mukaan)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen rahka. Lisää sekottaen joukkoon glukoosisiirappi, sokeri ja keksimurska. Kaada seos vuokaan (leipävuoka toimi meillä hyvin, tilavuus n.1,5 l). Jäätelö jäähtyi pakastimessa n. 4h. Tee sillä välin itse vohvelit jäätelöön.
Vanhanajan jäätelötötteröt vohveliraudalla (n.12-15 kpl)
- 250 g sokeria
- 125 g voita
- 2 munaa
- 250 ml lämmintä vettä
- 250 g vehnäjauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- muotiksi esim. tötteröksi pyöräytetty kertakäyttölautanen.
Sulata voi ja vatkaa se koneella sokerien, kardemumman, munien ja lämpimän veden kanssa. Vatkaa jauhot joukkoon. Anna valmiin taikinan seistä huoneenlämmössä yhden tunnin. Voitele vohvelirauta voisulalla ja laita taikinaa ohut kerros vohveliraudalle. Tarkoituksena on saada mahdollisimman ohuita vohveleita. Nosta vohveli pois raudalta ja rullaa se nopeasti kertakäyttölautasesta tehdyn tötterön ympärille. Anna jäähtyä hetken ja vedä pois muotista (vohveli jähmettyy nopeasti).
Katso resepti itsetehtyyn mansikkajäätelöön TÄÄLTÄ.
Kuola valuu jo, niin että se meinaa mennä väärään kurkkuun! Tarjan kommentti täältä Kroatiasta. Äiti
Kiitos ohjeesta, nämä menevät kesällä testiin! :)