Viime viikko oli liikuttava monella tapaa. Kyyneleiltä ei ole vältytty ja niitä on tiristetty ties kuinka moneen otteeseen. Yksin parkkipaikalla autossa, kun päiväkodin ovet on suljettu ja lapset jätetty hoitoon. Sekä yhdessä ystävien kanssa iltanuotiolla. Onnesta, liikutuksesta ja ihmetellen mihin aika kiitää! Monessa kohtaa tunneryöppy on yllättänyt täysin, kaikkien muutosten edessä.

Lapset aloittivat päiväkodin ensimmäistä kertaa, lähtivät "hameenhelmoista" maailmalle reippaina. Onnellisina uudesta elämänvaiheesta ja innoissaan tulevasta. Aika kulkee eteenpäin ja niinhän sen kuuluukin mennä. Takana on viisi elämäni parasta vuotta lasten kanssa kotona. Päiviä lasten rytmissä eläen, kiireettömiä aamuja ja hetkiä. Syli on ollut täynnä ja yhtäkkiä se onkin vähän kevyempi. "Ensimmäinen luopuminen" ei ollutkaan niin helppo, vaikka mieli on omalla tapaa toki myös kevyt ja onnellinen. 

Lisäksi rakas Elsa mummoni täytti keskiviikkona 93 vuotta ja päätettiin äitini kanssa "ryöstää" hänet sairaalasta ja tuoda kotiin juhlimaan syntymäpäiviä. Elsa joutui tänä keväänä lonkkamurtuman takia sairaalaan ja kuntoutus on kestänyt kauan. Koti on kuitenkin aina koti ja sairaalassa makaaminen meinaa uuvuttaa. Herkut tehtiin yhdessä koko perheen voimin, tavallista "kotiruokaa" ja mansikkakakkua. Niitä ruokia, joita eniten sairaalaruokien jälkeen kaipaa.. Saatiin istua yhdessä puutarhassa auringonpaisteessa, herkutella kesäherkkuja ja nauttia päivästä. Sankari oli liikuttunut ja onnellinen. Että pystyi olemaan edes pienen hetken ulkona sairaalan seinien sisältä ja ympyröistä. Pukukoodina sairaalavaatteiden sijasta toki Marimekon iloiset takit! :) 

Eikä voisi mitään suurempaa lahjaa ja rikkautta lapset saada, kuin isomummu- jonka syliin voi hypätä ja halata lujaa. Kuulla omista juurista ja tarinoita menneistä. Nähdä koko elämänkaari ryppyineen päivineen ja huomata, kuinka elämä ja ihmiset ympärillä kannattelee. Kiitollisuus on valtava, että kaikki saatiin viettää ikimuistoiset juhlat yhdessä nuotion äärellä. 

Tämä viikonloppu on mennytkin toipuessa "rankoista bileistä" ja elämän tuomista muutoksista. Paljon sitä on pohdittu elämän "suurempia" kysymyksiä yksin ja yhdessä nuotiolla istuskellen. Mietitty minkälaisia askeleita elämä antaa ja kuinka paljon niihin askelmiin voikaan itse vaikuttaa. Pysähdytty tämänkin listan äärelle, klik. ja nautittu aurinkoisista päivistä, vihdoin.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla