KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Päästiin Visit Ålandin kutsumana kokemaan perinteinen juhannus Ahvenanmaalla ja osallistumaan juhannussalon pystytykseen. Ahvenanmaa on meille lomakohteena yksi kotimaan suosikkikohde, jonne on helppo matkustaa. Juhannus on Ahvenanmaalaisille iso juhla ja oli upeaa päästä ensikertalaisena kokemaan perinteinen aito tunnelma lasten kanssa. 

Osallistuimme Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseon juhannusjuhliin. Alue on täynnä upeita vanhoja rakennuksia 1700- ja 1800-luvuilta ja mökkeihin, pirtteihin, saunarakennuksiin ja riihiin pääsee kurkkimaan sisään museon aukioloaikoina. Alueella järjestetään juhannusjuhlien lisäksi muita tapahtumia ja pienessä kahvilassa kannattaa käydä maistamassa perinteistä Ahvenanmaalaista pannukakkua. 

Juhannussalko löytyy lähes jokaisesta ahvenanmaalaisesta kylästä ja koristelu vaihtelee kylästä toiseen. Juhannussalon eri osien sanotaan symboloivan eri asioita ja salon koristeet tehdään yhdessä etukäteen. Kun juhannussalko on saatu pystyyn, sen juurella järjestetään tanssit. Lapset tanssivat innoissaan juhannussalon ympärillä ja kokemus oli varmasti kaikille ikimuistoinen. Vanhojen rakennuksien, tuulimyllyjen, kukkien ja meren äärellä koettu juhannus oli ainutlaatuinen. 

Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa lampaat oli lasten suosikkeja, juhannustanssien ja pannukakun lisäksi. Alueella riitti paljon nähtävää ja olin haltioissani päästessäni kurkkimaan vanhojen rakennuksien sisään. Rakennukset on siirretty alueelle muualta, mutta ne istuvat maisemaan ja näyttää siltä, että ne olisivat olleet siinä aina. Alueella vieraillessa kannattaa käydä katsomassa myös Kastelholman linna,  Strömsö kokin perustama ravintola Smakbyn ja paikan tilapuoti. 

Perinteinen juhannusateria käytiin syömässä Stallhagenin olutpaniomossa, jonka lounasta jokaisen Ahvenanmaalla poikkeavan tulisi käydä maistamassa. 

Kommentit (1)

MEIDÄN MÖKKI JA KAUPUNKIKOTI
2/1 | 

Tutut on maisemat. Käytiin juuri eilen kahvilla tuossa kahvilassa Jan Karlsgårdenin vieressä. Kovasti oli hiljaista, kun vertaa entisten kesien kävijämäärään. Mieheni on ollut vuosikymmenet töissä tuolla alueella, joten paikat ovat aika tuttuja minullekin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla