Miten loihtia vanhasta uutta..

Viikonloppu on hurahtanut mökillä laituria kunnostaen ja irtautuessa arkimenoista.  Luin äskettäin Helsingin sanomien artikkelin kuluttamisesta- klik. Artikkeli kertoo tutkimustuloksista, kuinka jatkuvan paremman elämän tavoittelu ja kuluttaminen eivät johda tyytyväisyyteen, vaan masennusoireisiin ja oravanpyörään, jossa hamutaan jatkuvasti uusia tavaroita tai ylennystä työuralla, koska jo saavutetut asiat eivät tyydytä. Itsekin olen koittanut pysähtyä useammin tavaroiden eteen ja miettiä, tarvitsenko tuota todella. Ja voin sanoa, että esimerkiksi kirppiksillä kierrellessäni, usein on tavara tai vaate jäänyt takaisin pöytään ja olen jatkanut eteenpäin. Onnellisuus ja tyytyväisyys elämäänhän koostuu ennemmin kokemuksista, hyvistä hetkistä, kuin uusista hienoista tavaroista tai esineistä.

Siksi myös sydäntäni lähellä ovat oivallukset, joita voi tehdä kierrättämällä vanhaa. Kaiken ei tarvitse aina olla uutta ja myös vanhasta voi saada pienellä vaivalla käyttökelpoista ja kaunista. Haluaisin luoda myös lapsilleni kokemuksen siitä, että tavaroita kunnioitetaan. Esimerkiksi huonekalut eivät ole kertakäyttöisiä, jotka heitetään pois, kun tyylisuunta vaihtuu. Ne kestävät sukupolvelta toiselle, niin kuin vaikkapa olkkarissamme nököttävä isomummoltani saama pöytä, jossa vyönsolki toimittaa vetimen virkaa. Koen myös hyödylliseksi oman kokemukseni siitä, että aina ei ole ollut rahaa ostaa juuri sitä minkä haluaa, vaan että luovuus on joutunut koetukselle. Tänä viikonloppuna on rakennettu puutarhajuhliin pitkää pöytää vanhoista lankuista, muutaman kympin budjetilla. Pöydästä tulee varmasti hieno ja tärkeä, se on tehty rakkaudella ja pienellä rahalla. Sen äärellä vietetään ikimuistoisia puutarhajuhlia hyvässä seurassa. Ehkä kaikista suurin kiitos tässäkin projektissa oli pienimmän sanat; "Äiti, me tehtiin isin kanssa pöytä!"

Halauksin, Anni

Kommentit (5)

6/5 | 

Hyvää pohdintaa ja täyttä asiaa. Aivan ihana uusi pöytä, kyllä tuon ääressä kelpaa viettää puutarhajuhlia! <3

7/5 | 

Samoja juttuja mietin itse myös monesti kirpuilla&kaupoilla kiertäessä.
Hih, tänä iltana haaveiltiin&kaavailtiin pitkää pöytää terassille vähän samalla meiningillä kuin siellä - tässäpä mallia :D

9/5 | 

Samoilla arvoilla on meidänkin perheen elämä varustettu. Niin paljon kivaa ja omanlaista saa itse tekemällä ja kierrättämällä :) Ihana pöytä ♥

10/5 | 

Meidän perheessä, kun isoissa juhlissa tarvittiin pitkää pöytää, isä tempaisi saranoiltaan yhden välioven, ruuvasi irti kahvat ja sitten oven päällä ruokailtiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla