Kuvattiin viime viikolla lastenhuonetta Meidän Perhe -lehteen ja meinasin stressata etukäteen siivousurakasta oikein kunnolla. Mietin, miten pystyn pitämään lastenhuoneen "kuvauskunnossa" edes pienen hetken kahden viikarin kanssa. MAHDOTON TEHTÄVÄ! Tuntui, että auringonsäteet valaisee jokaisen pölypalleron esille ja ikkunoiden likatahrat loistavat kilometrien päähän.

Siivotessamme tyttö tokaisi; "äiti, sehän on huijausta, jos me siivotaan kaikki paikat ja sitten vasta kuvataan." Heitin pölyrätin sivuun, laitoin musiikin soimaan ja annoin olla. Ymmärsin, että ihan tavallinen saa riittää. Rintamamiestalon yläkerta, josta toivottavasti joku saa ammennettua ideoita ja inspiraatiota omaan lastenhuoneeseen. Vaikka ne ikkunat jäikin pesemättä ja isoimmat pölyt pyyhkimättä toivon, että lastenhuoneen ideoista voi olla hyötyä toisillekin.

Ja kuvia katsoessani ne pölypallerot kyllä piiloutui varsin hyvin johonkin ja kaikki suurimmat kokonaisuudet saatiin valokuvauksen ohessa laitettua. Raotin myös ovet meidän perheen "kaaoskaappiin", jonne kiireessä kaikki ylimääräiset tavarat on helppo työntää. Kuvauspäivä sujuikin varsin rennosti ja ihana Riina Peuhu valokuvasi taitavasti lasten ehdoilla. 

Keskityttiin lähinnä lasten kanssa laittamaan tavarat paikalleen ja leikkikahvila sellaiseksi, kun se yleensä on. Askarreltiin leikkikeittiön kahvilaan pieniä "myytäviä" juttuja taikataikinasta. Puuhelmistä ruokaa ja langanpätkistä spagettia purkkeihin. 

Taikataikina

  • 3 dl jauhoja
  • 1½ dl suolaa
  • 1½ dl vettä
  • loraus ruokaöljyä

Värjäämiseen voi käyttää elintarvikevärejä tai luonnon väriaineita kuten mustikkaa. Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää vesi ja ruokaöljy. Jos taikina murenee, lisää vettä. Liian löysä taikina tarvitsee lisää jauhoja. Halutessasi voitele herkut ennen uuniin laittoa kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 

Paista valmiita taikataikinapullia 120-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä tunnista kahteen riippuen herkun paksuudesta. Kuivuneen taikataikinaherkun voit maalata akryyliväreillä ja koristella vaikkapa kahvipuruilla, leivinjauheella, myslillä tai muilla syötävillä jauhoilla.

Kuvauspäivästä jäi mukava muisto ja kuvat. Kauniin ja kotimaisen Saaga-mekon sain Lumoalta. Jännityksellä odotellaan lopullista juttua! 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla