
On yksi resepti, jonka kaivan aina keväisin esiin. Maisemakahvilan raparperipiirakka on niin hyvää, että sitä on saatava joka vuosi aina uudelleen. Mielellään vanilijakastikkeen ja itsetehdyn kesämehun kanssa. Muruseokseen laitan tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria, joka tekee toffeisen maun piirakkaan.
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Muruseos
- 8 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g voisulaa
Pohjataikina
- noin 2/3 muruseoksesta
- 2 dl piimää
- 1 kananmuna
Täyte
- 1 l raparperipaloja
- 2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 tl vaniljasokeria
pinnalle: noin 1/3 muruseoksesta, valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja, myös marjat kuten mansikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa vanilijajäätelön tai kastikkeen kanssa.
Kesäjuoma
- 3 l vettä
- 1 l raparperipaloja
- 1 dl mansikoita
- 5 rkl vaniliinisokeria
- 1 dl sokeria
Paloittele raparperit ja sekoita kiehuvaan veteen kaikki aineet. Anna maustua puoli tuntia kannen alla. Kaada mehu siivilän läpi ja tarjoa juoma kylmänä mansikoiden kanssa tai kivennäisveteen laimennettuna.
Ohjeen mustikkapiirakkaan löydät täältä.
maisemakahvilan raparperipiirakka on niin hyvää :) Kiva idea laittaa muruseokseen fariinisokeria.
Kerrassaan mainio resepti, herkullinen, mehukas ja murupinta oli hyvin kaunis tomusokerihunnun kera.
Rahkan muutin ranskankermaksi, kun kaikki eivät pidä rahkasta.