On yksi resepti, jonka kaivan aina keväisin esiin. Maisemakahvilan raparperipiirakka on niin hyvää, että sitä on saatava joka vuosi aina uudelleen. Mielellään vanilijakastikkeen ja itsetehdyn kesämehun kanssa. Muruseokseen laitan tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria, joka tekee toffeisen maun piirakkaan. 

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Muruseos

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g voisulaa

Pohjataikina

  • noin 2/3 muruseoksesta
  • 2 dl piimää
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 1 l raparperipaloja
  • 2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl vaniljasokeria

pinnalle: noin 1/3 muruseoksesta, valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja, myös marjat kuten mansikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa vanilijajäätelön tai kastikkeen kanssa. 

Kesäjuoma

  • 3 l vettä
  • 1 l raparperipaloja
  • 1 dl mansikoita
  • 5 rkl vaniliinisokeria
  • 1 dl sokeria

Paloittele raparperit ja sekoita kiehuvaan veteen kaikki aineet. Anna maustua puoli tuntia kannen alla. Kaada mehu siivilän läpi ja tarjoa juoma kylmänä mansikoiden kanssa tai kivennäisveteen laimennettuna.

Ohjeen mustikkapiirakkaan löydät täältä.

Kommentit (2)

Oili
1/2 | 

maisemakahvilan raparperipiirakka on niin hyvää :) Kiva idea laittaa muruseokseen fariinisokeria.

Riitta-Ahkku
2/2 | 

Kerrassaan mainio resepti, herkullinen, mehukas ja murupinta oli hyvin kaunis tomusokerihunnun kera.
Rahkan muutin ranskankermaksi, kun kaikki eivät pidä rahkasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012