
On yksi herkkujen herkku, jota on tehtävä aina syksyisin. Mehevä porkkanakakku kuuluu ehdottomasti koko perheen lemppari jälkkäreihin. Raastettu sitruunankuori tuorejuustokuorrutteessa tuo kaivattua raikkautta porkkanakakkuun. Pienen piirakkapohjan sijaan tehtiin pellillinen kakkua, eikä yhtään palaa silti jäänyt syömättä! :)
Pellillinen porkkanakakkua
Pohja:
- 6 kananmunaa
- 6 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 3 tl kardemummaa
- 3 tl kanelia
- 5 dl porkkanaraastetta
- 150 g voisulaa
Kuorrutus
- 150 g voita
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 raastettu sitruunankuori
- 5 dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattulle pellille. Paista 200 asteessa noin 30min. Tee sillä välin täyte: Vispaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunanraaste. levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele porkkanakakku halutessasi hasselpähkinöillä tai mantelirouheella.
Porkkanakakkuhan paranee vain jääkaapissa yön levänneenä- jos niin pitkälle ehtii säästymään!
Pohjasta tuli tällä ohjeella todella littana ja munakasmainen. Jauhoja pitäisi varmaan olla aika paljon enemmän kuuden munan pohjaan. Muuten herkullinen piirakka.
Tosi herkullinen porkkanakakku, tehdään varmasti vielä uudelleen!