Kokeiltiin puhaltaa pakkasen innoittamana saippuakuplia pihalle. Tehtiin kestävä seos saippuakupliin itse ja väännettiin vanhasta sähköjohdosta puhallin kuplille. Jos ei ole valmista puhallinta jäänyt kesästä, puhaltimen voi toki tehdä myös rautalangasta, vanhasta henkarista tai vaikkapa sulkapallomailasta.

Salaisuus kestävissä saippuakuplissa on glyseroli, jota saa ostettua apteekista. Tarvitset: 

  • 1 dl astianpesuainetta
  • 1 dl glyserolia
  • n.5 dl dl vettä 
  • 2 tl siirappi

Sekoita kaikki ainekset keskenään varovasti hämmenäen kulhossa, niin ettei se vaahtoudu. Puhalla pakkasella valmiista nesteestä saippuakuplia hitaasti. Harjoitus tekee mestarin ja muutama tovi saatiin puhaltaa, ennen kun kuplat pysyi ehjänä. Niiden jäätymistä on hauska seurata lasten kanssa. 

Saippuakuplakoristeet sopii hauskasti ilmapalloihin tehtyjen jäälyhtyjen kanssa. Ohjeen näihin ilmapallolyhtyihin löydät edellisestä postauksesta, klik. 

Saa nähdä, miltä jäätyneet saippuakuplat näyttävät kynttilän hämyssä illalla. Pakkanen tekee myös itsessään kaunista taidetta vanhoihin ikkunoihin. 

Kommentit (6)

Vierailija
11/6 | 

Kokemus osoittanut useana talvena, että pakkasta pitää olla reilusti yli 20 astetta, että kuplat jäätyy. Minä ja kamera jäätyvät ennen kuplia ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla