Pelargoniat ovat vieneet sydämeni täysin. Rakastuminen mummolan suosikkikukkaan tapahtui jo muutama vuosi sitten!

Ensimmäisen äidiltäni saadun pelargonian jälkeen olin mennyttä.. Pikkuhiljaa niitä alkoi hiipiä meille lisää, jokaista erilaista sorttia. Riippa-, tähti-, enkeli- miniatyyri- ja jalopelargonit valtasivat ikkunalaudat ja roikkuivat kuistin katosta. Kuistilla mummolasta tuttu tuoksu tervehti ensimmäisenä, pelargonioihin ei voinut olla huumaantumatta!

Autotallissa ja ikkunalaudoilla sisällä talvehtineet pelargoniat on nostettu taas kuistille. Yksi askel kohti kesää! Osa pelargonioista alkaa jo kukkia ja ne kukkivat läpi kesän lokakuuhun asti.  Kukan saa välillä antaa kuivahtaa, mutta kuivia lehtiä saa aina ohimennessään napsia. Kuisti on niille ihanteellinen paikka, koska ne rakastavat valoa ja lämpöä. Keväällä pelargonia latvotaan, jotta niistä tulee taas tuuheat ja tarkoitus olisi ottaa autotallissa talvehtineista uusia pistokkaita.

Ulos pelargoniat pääsevät pikkuhiljaa, yöpakkasten mentyä. Myös pieniä taimia on ulkoilutettu vähän kerrallaan, jotta ne kestävät siirron trukkilavoille. Kuisti alkaa olla täynnä "elämää". Pieni neiti tykkää siellä kovasti hääriä apuna. Rakkaus pelargonioihin taitaa olla jo syntynyt! ;)

Blogin mobiilisivuille pääset tästä, klik.

Halauksin, Anni

Kommentit (4)

5/4 | 

Pelargoniat ovat kyllä ihania, helppo hoitoisia ja kestävät paahteisessakin paikassa =)

Terveisin

Suski (Lehtorinteen elämää)

6/4 | 

Minäkin pidän pelargonioista ja samanlainen rakastuminen kuin sinä kuvaat, minulla syttyi viime vuonna. Aikaisemminkin olen pitänyt pelargonioista kovasti, mutta nykyään olen ihan hullaantunut niihin. Minulla kuivui talvehtimassa olleet, joten en ole tuonut niitä auringonvaloon. Mahtaisikohan ne vielä lähteä?

Kun tulee lämpimämpää, meinaan ostaa uusia -ja paljon!

T. Noora/Täti Tomera

8/4 | 

Pelargoniat ovat ihania.  Aion hullaantua niihin sitten kun joskus on tilaa niille. 

Minna-Liisa (metsäkukkia.)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla