Ystävien kanssa kokoonnuimme tekemään saippuoita joululahjoiksi, herkuttelua unohtamatta!  
Tästä askarteluillasta olivat lapset poissa ja äipät saivat rauhassa toteuttaa itseään! Mukavaa piristystä arjen keskelle, päätimmekin että näitä askartelu/herkuttelu päiviä vietämme lisää ehdottomasti!  Saippuoista tulikin aika syötävän näköisiä..! Tytärkin huusi Nam Nam kotiin palatessaan ja kanelin, ruusun,  kookoksen ja vanilijan tuoksu leijaili Huvikummussa!

Ruskeissa saippuoissa on värinä kahvi, kaneli tai kookos. Pienet napit on tehty suklaarasian muotteihin. Muotteina käytimme myös silikonisia muffinssivuokia ja rahkapurkkeja. 

Puolukkasaippua, tuoksuna vanilija. Käytimme valmista kirkasta saippuamassaa ja valkoista värijauhetta. 

Pakkaamista vailla pukinkonttiin! 
Ruusuisia kuvia huvikummusta, muistakaa osallistua arvontaan!

Kommentit (18)

Anne
19/18 | 

Vau, upean näköisiä tosiaan! Kivat uudet kuvat muuten tuossa blogisi header-osiossa. Tomeran näköinen tytär :)

Mirjami
25/18 | 

oioioioioi! Syötävän kauniita! Oliko vaikeaa tehdä, vai onnistuiko helposti ilman erikoisia työvälineitä? :)

Ruususuun äiti
27/18 | 

Kiitos! :) jännityksellä ootellaan, kuka meidän perheestä ensimmäisenä tulee saippuaa suussa vessasta ;) Näitä on todella helppoa tehdä valmiista saippuamassasta. Mikrossa sulatetaan, lisätään värit ja tuoksut kuumaan sulatettuun massaan. Kerroksia saa, kun antaa ensimmäisen jähmettyä ja lisää uuden värisen seoksen päälle. Muotteina käy maitopurkit, muovipurkit, silikonimuotit, konvehtirasiat jne.. :) Nyt vaan omia saippuoita ideoimaan, varoituksena: tähän voi jäädä riippuvaiseksi ;) seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä itse saippuamassaa!

Ilona
29/18 | 

I-H-A-N-I-A! :D Olisi mielenkiintoista kokeilla näitä. Jaksaisitkohan julkaista vielä jotain yksityiskohtaisempaa ohjetta sen saippuamassan käyttöön liittyen, minkälaisia aineksia siihen voi lisätä, esim onko puolukat olleet kuivatettuja, käykö varjäämiseen elintarvikevärijauhe, miten itsetehdyn saippuan säilyvyys jne? Vai löytyikö niiden tekemiseen jostain netin syövereistä ohje valmiina? Olette kyllä saaneet aikaan jotain todella kaunista ja yksilöllistä :)

Hanna-Riikka
30/18 | 

On kyllä nämäkin ihania. Pitäisiköhän sitä itsekin innostua moisesta?

Mirjami
31/18 | 

Joo ilonan kanssa samaa mieltä, jaksaisitko kirjoittaa vielä lisätietoja. Ihan alko inspiroimaan! :)

Elämää äitinä
32/18 | 

Voi taivas miten ihania, ja voi niitä onnellisia jotka näitä saa!! :)

Ruususuun äiti
33/18 | 

Mukavaa on kyllä saippuan valmistus, suosittelen :D Säilyvyydestä en nyt osaa sanoa, mutta pitäisi vain paraantua vanhetessaan. Sisälle voi laittaa kaikkea ei myrkyllistä. Esim, kuivattuja marjoja, kahvinpuruja, kanelimurskaa, kookoshiutaleita jne. Menee tietysti sitten pesun mukana lavuaariin. Strömsön ohje valmiista saippuamassasta on hyvä, tällä ohjeella varmasti onnistuu. Vesihauteen sijasta käytimme mikroa kuumentamiseen. Tässä linkki:
http://olotila.yle.fi/koti/askartelu/merihiekkasaippua

Saippuantekoiloa!

Maria
35/18 | 

Heippa Ruususuun äiti (ihana nimimerkki :D),

Kiitos kovasti kommentistasi blogiini. Tulin heti vastavierailulle ja yks lukija napsahti sulle lisää :)

Tosi ihania kuvia, näkee että on taidolla otettuja. Ja tosi ihania nuo saippuat. Katselin jossain nettilehdessä vasta niiden teko-ohjetta, mutta sun saippuat on tuhat kertaa hianompia!!

Mukavaa joulun odotusta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla