Pieniä ajatuksia meidän matkasta sijaisvanhemmuuteen. Odotusta ja tunteiden kirjoa!

Tasan kolme vuotta sitten meidän elämään tuli pienen 5kk ikäisen paketin mukana isoja mullistuksisa, rakkautta ja auringonsäteitä. Kaikki oli valmiina ja odotusta oli ollut ilmoilla jo pitkään. Kaikki kävi kuitenkin lopulta niin äkkiä ja tuntui siltä, että näin sen pitikin mennä. Kummasti ne hormonit löytyivät myös yövalvomisiin, vaikkei biologia meitä yhdistäkään. Ja samanlainen tunteiden kirjo, jopa raskauspahoinvoinnista lähtien liittyi odotukseen. Juuri tämän lapsen kuului tulla meille. Ja uskon, että se tunne oli molemminpuoleinen.

Ei voisi kiitollisempi olla siitä, että saadaan olla vanhempia tuolle hurmaavalle pienelle pojalle. Että hän löysi tiensä juuri meidän syliin ja kotiin! Ja, että meidän taival yhdessä on jatkunut jo kolme vuotta. Matkalle on toki mahtunut paljon, niin paljon tunteiden vuoristorataa- ettei sitä edes osannut etukäteen ajatella. Myös pelkoa siitä, että pystyy täyttämään pienelle pojalle tarvittavat saappaat. Olemaan se vahva tuki ja turva, jollaisen hän tarvitsee. Ja toisaalta nähnyt, että juuri me riitämme ja kaikki on hyvin.

Sijaisvanhemmuus on opettanut niin paljon. Itsestä ja siitä, että kaikki on tässä ja nyt. Se, että pieni poika tuhisee kainalossa tällä hetkellä on paljon tärkeämpää- kuin se, miten oli eilen tai miten tulee olemaan huomenna.

Tämän kirjoituksen myötä, en tahdo kiillottaa sädekehääni. Ja koen meidän olevan itse etuoikeutetussa asemassa. Sillä me olemme ne, jotka pystyvät olemaan lapselle arjessa vanhempia. Kenelle tahansa voi joskus sattua elämässä jotain. Kaikki ei aina mene oppikirjojen mukaan ja sitä voi löytää itsensäkin yhtäkkiä siitä asemasta, että tarvitsee apua. Siksi toivon, että jokainen, joka on kiinnostunut sijaisvanhemmuudesta, uskaltaisi hypätä kelkkaan mukaan ja harkita sijaisvanhemmuutta myös yhtenä vaihtoehtona.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla