Lapset rakastavat kaikenlaista muovailua ja askartelua. Hiekkaleikit ulkona on talven takia tauolla, mutta me korjattiin tilanne ja tehtiin itse taikahiekkaa. Tämän massan tekee todella nopeasti itse ja sitä voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen. Silkkisen tuntuisen taikinasta tekee maissitärkkelys. 

Taikahiekka

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl maissitärkkelystä
  • 1 dl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja nypi taikina koostumukseltaan hiekkaiseksi. Maissitärkkelyksen voit korvata halutessasi myös vehnäjauhoilla. Taikinaa voit värjätä esim. elintarvikeväreillä. 

Täällä leikkikeittiössä askarrellaan ja leivotaan taikahiekalla monenlaisia herkkuja viikonloppuna! 

  • Ohjeet leikkikeittiöön löydät täältä, klik. 
  • Ohjeet soodataikina koristeisiin löydät täältä, klik. 
  • Ohjeet taikataikinaan löydät täältä, klik. 

Kommentit (12)

Vierailija
14/12 | 

Tosi hyvä vinkki ja juttu! Olenkin miettinyt miten tuota taikahiekkaa voisi tehdä. Tätä täytyy kyllä kokeilla.

Vierailija
16/12 | 

Taikahiekka oli ennen sellaista mikä ei kastu vedessä ja siitä pystyi rakentamaan vain vedessä. Nykyään se on sellaista, mikä tuntuu samanlaiselta, mutta se pysyy kasassa kuivalla maalla.

Rutku
18/12 | 

Kiitos vinkistä ja ohjeesta, pitääpä kokeilla lasten kanssa töissä. ( olen vuororyhmäperhepäiväkodissa päivähoitajana)

Facebook askartelupankki
19/12 | 

Toinen vaihtoehto on sekoittaa perunajauhoja ja kookosrasvaa,lisäksi ripaus kimallejauhoja.

manumekko
21/12 | 

Voiko tai kannattaako lopputulosta maalata? Onko valmiit jutut kovia, jos ne jättää ilman muovikäärettä tms.? Uudelleenkäyttöä ajatellen onko massan säilytyksellä jotain vaatimuksia?

Vierailija
22/12 | 

Taikahiekka nimensä mukaisesti käyttäytyy "taikamaisesti", valuan sormien läpi ja ollen kuitenkin "muovailtavissa", jopa veden alla. Tiedoksi, että näistä töistä ei tule koriste-esineitä, eli eivät kovetu kuten esimerkiksi soodalla tai suolalla tehty taikina, eli ei voi maalailla. 

Anni-Maria Lehto
Liittynyt8.1.2014
24/12 | 

Heippa! Kiitos kaikille viesteistä ja vinkeistä! :) "Taikahiekkaa" voi tehdä myös kokonaan maissijauhoista, eli gluteiinittomana versiona myös. Värjätä taikinan voi ennen muovailua. Taikataikinasta saa mm. maalattavia koriste-esineitä tehtyä. Tätä taikinaa voi käyttää uudelleen ja uudelleen, niin kauan kuin viimeinen käyttöpäivä on jauhoilla tai öljyllä. Meillä on tosin mennyt käytössä likaiseksi ennen sitä.  Askartelun iloa jokaiselle! :) 

Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla