Aurinko paistaa, mänty vavisee myrskyssä, lunta ei näy, ruusu ja kesäkukat ovat nupulla- Tapaninpäivä! 

Myrskyä piilossa ollaan oltu sisätilossa, lueskeltu ilman turhaa stressiä siitä mitä pitäisi tehdä ja mitenkä kodin olla! Jouluun liittyy paljon erilaisia tunteita, tunnelmia ja suorittamista, tärkeintä on kuitenkin  yhteinen aika ja yhdessäolo! 

"Uskon että eri aikakausien ihmisillä on meille aina jotain opetettavaa. Joskus on silti hyvä kääntää kurssi kohti itseään, ja miettiä kuka minä oikeastaan olen ja miten minä haluan asua. Kiihtyvä tempo tekee helposti vauhtisokeaksi ja elämä liukuu ohitse. Tartu siis hetkiin ja luo kodista rikas oma maailmasi. Löydä kodista oma omin itsesi! Vanhassa talossa-tai uudessakaan asunnossa-joka on sisustettu myös vanhoilla esineillä, ihminen ei ole koskaan yksin. Vanhassa peilissä kohtaa aikaisemmat peilaajat. Satavuotiaiden ikkunalasien läpi maisemaa ovat ihailleet aikaisemmatkin asukkaat. Perityllä kuluneella pöydällä on nautittu monet juhla-ateriat. Onni löytyy vaikkapa ihanasta kannusta jonka sait isoäidiltäsi. Markkinavoimien levoton ilmapiiri menettää otteensa. Kun tunnet itsesi ja luotat omaan vaistoosi, osaat luoda kotiisi juuri sinulle oikean tunnelman. Koti ei todellakaan saisi olla mikään näyttelytila, jossa statussymbolit loistavat kilpaa. Mieluummin sen tulisi henkiä asukkaidensa aitoja tunteita ja arvomaailmaa. Uskon että koti on paras lääkitsiämme, jossa valitsemamme värit avaavat mielen solmuja ja tekstiilit hoivaavat sielua."
Huvilan hengessä, Pia-Maria Lehtola. Tomi Parkkonen.

Hyvää tapaninpäivää Huvikummusta! 

Kommentit (7)

PunainenTupa
9/7 | 

Oikein kaunis kirjoitus ja kyllä nuo kuvatkin on oikein kauniita.

Kirjoituksessa henkii juuri tuo omakin ajatus, että omasta kodista voi luoda juuri sellaisen missä viihtyy. Vaimoni on oikein siisteyden ihminen ja meillä on aina joka hetki viihtyisää ja kodin lämpö henkii rauhaa.
Minulla oli jouluviikko vapaata ja nyt tämä viikko ja sitten vielä seuraava viikko. Olen paljon yleensä poissa kotoa töiden takia, mutta olen alkanut ottamaan pitkiä vapaita jouluna ja kesällä. Eräänä kesänä oli lomaa kesä- ja heinäkuu ja tarkoitus olisi alkaa pitämään tuo loma joka vuosi siihen asti kun pääsen eläkkeelle.
Itsekin olen pyrkinyt eroon kaikenlaisesta hössötyksestä ja siitä, että rikastuttaisin markkinavoimien kassoja. Jouluun valmistaudumme aina hyvissä ajoin ja viime hetkillä meitä ei näy kaupoissa. Ostamme aina tarpeellista ja tosiaan ajan kanssa. Kynttilät ja kultaloisto tekevät joulun ja hyvä lämmin hellä on mieli jokaisen.

Oikein hyvää Tapaninpäivän iltaa ja siunausta vuodelle 2012.

pitsienkeli
10/7 | 

Hienot metodit niin sulla kuin kirjan tekijöilläkin.
Mukavaa Tapanin päivän iltaa=)

Reissuja ja romantiikkaa
11/7 | 

Hyvää arjen alkua Huvikumpuun !! Olikos Ruususuu pukista ihmeissään ? Meillä ei ollut mitään paniikkia, hieman arkailua. Tuo teksti oli just oikeen. Sitä olen yrittänyt itsekkin toteuttaa. Laitan sinullekkin ajatuksissani kimpun valkoisia tulpaaneja..kevättä kohden mennään.

Ruususuun äiti
12/7 | 

Kiitos teille! :)
Reissuja ja romantiikkaa, ihmeen vähän pukki pelotti, nam nam totesi vaan nähdessään! :D

Lovviisa
13/7 | 

Minullakin tuo Huvilan hengessä kirja ja sen sisällä niin monta hyvää ajatusta ! Ilosia välipäiviä koko perheelle :)

Marru
14/7 | 

Kauniita kuvia... Poikkesin vastavierailulle ja lukijaksi jään :)
Ihanaa loppu vuotta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla